PNL spune da invitatiei lui Oprea pe Codul Fiscal: Sa iesim din zodia electorala si sa incepem dezbaterea

Vineri, 07 August 2015, ora 14:23
1703 citiri
PNL spune da invitatiei lui Oprea pe Codul Fiscal: Sa iesim din zodia electorala si sa incepem dezbaterea
Foto: Facebook/Alina Gorghiu

Alina Gorghiu anunta ca liberalii vor participa la dicutiile pe tema Codului Fiscal pe 17 si pe 19 august si "oricand va fi necesar", aratand ca PNL este partidul care a semnalat nevoia unui consens politic si "maturitatea liberalilor a generat reactii similare din partea UDMR, UNPR, PSD".

"Un fapt extrem de imbucurator s-a intamplat in politica romaneasca: partide din Opozitie, dar si de la guvernare au acceptat solutia dialogului asupra unui proiect important, pe care noi toti - clasa politica, societatea, mediul de afaceri - ni-l dorim unul de succes.

PNL este partidul care a semnalat nevoia unui consens politic prin care sa asiguram - poate, pentru prima data in politica noastra - stabilitatea legislatiei si sustenabilitatea unor masuri. Pana la urma, nici macar paternitatea acestei invitatii la dialog nu este importanta, daca partidele se asaza la aceeasi masa pentru a discuta despre stabilitate, predictibilitate si dezvoltare durabila.

Ma bucur ca maturitatea PNL a generat reactii similare din partea UDMR, a UNPR si a PSD. Obiectivul nostru este ca dialogul politic sa aiba loc, nu sa fim cei care fixeaza coordonatele tehnice ale intalnirilor dintre partide. Vom participa la aceste discutii pe 17, pe 19 august si oricand va fi necesar. Important este sa iesim din zodia electorala si sa incepem dezbaterea unor teme importante (noi am propus deja sase directii, incluzand si Codul Fiscal) care depasesc cadrul ingust al intereselor politice de moment", a scris pe Facebook Alina Gorghiu, ca raspuns la comunicatul presedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea.

Copresedintele PNL a mentionat ca propune constituirea, in cel mai scurt timp, a unei echipe tehnice intre partidele care si-au exprimat dorinta de dialog.

A fost stabilita data consultarilor pe Codul Fiscal - Oprea l-a invitat si pe Ponta

"Renuntarea la orgolii si la logica electorala, care guverneaza de multe ori actiunile partidelor, este calea catre o politica serioasa. Propun, in acest sens, constituirea, in cel mai scurt timp, a unei echipe tehnice intre partidele care si-au exprimat deja dorinta de dialog, fara a inchide usa celorlalte forte politice care sper sa se alature pe parcurs. Discutiile asupra Codului Fiscal sunt doar inceputul unei serii de consultari pe care ni le dorim, pe temele pe care le-am propus spre dezbatere partidelor parlamentare", a aratat Gorghiu.

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a transmis, vineri dimineata, printr-un comunicat de presa, ca saluta initiativa UNPR de a chema partidele parlamentare la consultari pe tema noului Cod Fiscal si spune ca PSD va fi reprezentat la discutii de ministrul de Finante, Eugen Teodorovici.

De asemenea, Liviu Dragnea a anuntat ca social-democratii vor da curs invitatiei PNL privind consultarile pe teme economice, insa considera ca o singura intalnire nu este suficienta si propune "institutionalizarea" dialogului cu opozitia, printr-o serie de "intalniri permanente".

PNL spera sa se inteleaga cu Dragnea, pe Codul Fiscal - Ponta, acuzat de rigiditate

UNPR a propus, joi, partidelor parlamentare data de 19 august pentru consultari pe tema Codului fiscal, acestea urmand sa aiba loc in Parlament.

Gabriel Oprea anuntase ca UNPR va transmite o scrisoare tuturor partidelor, pentru a le chema la discutii la Palatul Parlamentului, astfel incat sa fie gasita cea mai buna formula pe tema Codului fiscal, inainte de sesiunea extraordinara a Parlamentului pe aceasta tema, programata pentru sfarsitul lunii august.

Marea polemica a Codului Fiscal: Ce propune Gabriel Oprea

Saptamana trecuta, liberalii au propus partidelor politice si institutiilor abilitate sa participe la consultari publice pe teme de interes major, precum macrostabilitatea economica, in special Codul Fiscal si noua lege a salarizarii in sectorul de stat, absorbtia de fonduri europene, dezvoltarea infrastructurii si investitiile publice, reforma administratiei publice, aderarea la Spatiul Schengen si pregatirea Presedintiei Consiliului UE din anul 2019.

Luni, PNL a anuntat ca propune partidelor parlamentare data de 17 august pentru consultari, echipa desemnata de liberali pentru negocieri fiind alcatuita din Catalin Predoiu, Eugen Nicolaescu si Marian Petrache.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#consultari cod fiscal, #PNL cod fiscal, #partide consultari cod fiscal, #discutii cod fiscal august , #PNL
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"PNL spune da invitatiei lui Oprea pe Codul Fiscal: Sa iesim din