PNL sta sa explodeze la Bucuresti: "Doamna Gorghiu minte!" Azi e o sedinta cruciala

Miercuri, 08 Iunie 2016, ora 07:07
10168 citiri
PNL sta sa explodeze la Bucuresti: "Doamna Gorghiu minte!" Azi e o sedinta cruciala
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa dezastrul inregistrat de PNL in Bucuresti, copresedintele Alina Gorghiu a anuntat ca sefii filialelor de la sectoare si-ar fi dat toti demisia. De fapt, lucrurile nu stau deloc asa, iar Gorghiu este acuzata direct din interior de minciuna.

Miercuri are loc o sedinta cruciala a conducerii, unde se va decide ce vor face liberalii mai departe.

Alina Gorghiu a sustinut, marti, ca toti liderii din Bucuresti ai PNL si-au depus demisia.

"Cei sase si-au depus mandatul, le multumesc pentru activitate, pana pe data de 15 iulie vom avea presedinti la organizatia de Bucuresti, la sectoare si vom unifica cele 20 de filiale cu copresedinti. Deci vom avea o fuziune finalizata la nivelul judetelor. Alegerile parlamentare trebuie sa ne prinda cu toata aceasta fuziune finalizata", a spus Gorghiu la Realitatea TV.

Aceste afirmatii au fost, insa, pe rand contrazise de presedintii PNL de la sectoare, care au negat ca ar fi demisionat.

Cel mai drastic a fost Marius Rogin, seful PNL Sector 4, care a declarat pentru Stiri pe surse ca Alina Gorghiu minte:

"Doamna Gorghiu minte! Nu mi-am prezentat nici o demisie. Nu am vorbit cu nimeni din conducerea partidului despre acest lucru. Daca conducerea partidului considera ca rezultatele au fost slabe, sa decida cei doi copresedinti, dar le reamintesc ca decizia politica de a-l avea candidat pe Razvan Sava le apartine".

La randul lor, sefii de filiala de la sectoarele 1, 2, 3 si 5 au dezmintit ca si-ar fi dat demisia deja, sustinand ca au existat discutii, insa nu au decis nimic concret deocamdata.

Mihai Voicu, seful PNL Sector 1: "Maine, la 10:00, ne intalnim cu totii pentru discutii. Nu exclud nici o varianta. Nu am demisionat!"

Anca Boagiu, lider PNL Sector 2: "Nu, nu mi-am depus nici o demisie!"

Florin Alexe, presedinte PNL Sector 3: "Am avut o discutie si am spus ca voi face un pas in spate, dar nu mi-am depus demisia. Maine urmeaza sa avem o discutie in acest sens"

Cristi Olteanu, presedinte PNL Sector 5: "Este adevarat ca am avut o discutie cu doamna co-presedinte despre depunerea mandatului si am spus ca sunt de acord in semn de solidaritate, dar numai daca in prealabil toti ceilalti 5 presedinti de la sectoare vor face acelasi gest. Noi la Sectorul 5 am obtinut cel mai bun rezultat inregistrat de PNL in sector."

Despre propria demisie ceruta de doi parlamentari PNL, Alina Gorghiu spune ca nu e cazul sa fie judecata pozitia unui presedinte de partid in functie de o filiala.

Gorghiu a precizat, insa, ca este posibil ca Biroul Politic Central sa discute despre declaratiile critice facute de deputatul Theodor Paleologu si senatorul Cristian Bodea, desi ea nu va cere excluderea lor.

Amintim ca liderul PNL Bucuresti, Catalin Predoiu, a anuntat luni pe Facebook ca si-a depus mandatul renuntand la sefia filialei dupa rezultatul dezastruos de duminica. Predoiu a mai spus ca au existat colegi care i-au cerut sa renunte la demisie.

Pentru preluarea conducerii PNL Bucuresti pe surse sunt vehiculate mai multe nume, printre care Adriana Saftoiu, Cristian Busoi, Ovidiu Raetchi si Teodor Atanasiu.

Miercuri, la ora 15:00, liderii PNL se reunesc la sediul partidului pentru o sedinta a Biroului Politic National, in care vor decide cine va conduce filialele din Capitala si care este strategia pentru parlamentarele din toamna pentru a evita repetarea rezultatelor nefericite de la locale.

Citeste detalii din culise despre cum a reusit PNL sa se prabuseasca in campanie de la 40% la 12% in Bucuresti, dar si prima reactie a presedintelui Iohannis de nemultumire fata de rezultatele obtinute de liberali la alegeri.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
#PNL Gorghiu minte, #PNL , #PNL