PNL tot incearca sa faca majoritate: Discuta inclusiv cu oameni din PSD

Vineri, 20 Martie 2015, ora 18:00
1847 citiri
PNL tot incearca sa faca majoritate: Discuta inclusiv cu oameni din PSD
Foto: Facebook/Alina Gorghiu

Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat vineri, la Constanta, ca strategia coagularii unei majoritati parlamentare in jurul liberalilor are sustinere inclusiv in randul parlamentarilor social-democrati si progresisti, dar ca nu poate anunta un orizont de timp pentru votarea unei motiuni de cenzura.

Aflata in vizita la Constanta, copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca atat in Camera Deputatilor cat si la Senat continua discutiile cu parlamentari din celelalte grupuri politice si a independentilor pentru sustinerea unei motiuni de cenzura impotriva guvernului condus de Victor Ponta.

Gorghiu: Am convins unii parlamentari UNPR pentru formarea unei noi majoritati

"Ma feresc sa mai anunt o data limita, in timp, pentru inlaturarea Guvernului Ponta, dar acest moment va veni si tot mai multi parlamentari inteleg ca Guvernul Ponta e unul toxic, un guvern care face rau cetatenilor din Romania. Lucram la construirea majoritatii parlamentare care va sustine politica PNL si in acest sens discutam cu toti parlamentarii in functie. Se discuta inclusiv cu oameni din PSD, de bunacredinta, care au inteles ca a merge cu Victor Ponta este gresit", a spus Gorghiu.

Liderul PNL a mai afirmat ca in cazul discutiilor cu acesti parlamentari nu este vorba despre negocieri pentru functii politice sau administrative in schimbul sustinerii la vot.

"Noi nu discutam cu parlamentarii, carora le cerem sustinerea la vot a unei motiuni anti-Ponta, negociind functii in viitorul guvern, iar aceasta strategie ne intarzie avansul pe care il dorim in coagularea unei majoritati. Nu suntem insa dispusi la trocuri politice si vrem sa discutam doar aplicat pe programul de guvernare pentru care cerem sustinerea", a incheiat Gorghiu.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#majoritate PNL guvernare, #Gorghiu PNL guvernare , #PNL