Scrisoarea lui Iohannis a starnit scandal in Comisiile Juridice. Gorghiu: Mi-e lehamite de pesedisti obraznici

Vineri, 03 Februarie 2017, ora 14:26
7678 citiri
Scrisoarea lui Iohannis a starnit scandal in Comisiile Juridice. Gorghiu: Mi-e lehamite de pesedisti obraznici
Foto: Ziare.com

Deputatul PNL Gabriel Andronache a solicitat, vineri, suplimentarea ordinii de zi a Comisiilor Juridice reunite cu scrisoarea presedintelui Klaus Iohannis privind organizarea unui referendum, moment care a starnit un val de replici acide si chiar jigniri.

"Avem o rugaminte, sa suplimentam ordinea de zi in sensul introducerii pe ordinea de zi a scrisorii domnului presedinte Klaus Iohannis, astfel incat sa putem dezbate aceasta scrisoare si sa emitem un punct de vedere, un raport, asa cum am fost sesizati in calitate de Comisii reunite de catre Birourile Permanente reunite pentru ca plenul, saptamana viitoare, in prima zi, sa ia in discutie scrisoarea presedintelui si sa emita punctul de vedere, astfel incat procedura referendumului sa poata fi declansata de catre presedintele Romaniei", a spus Gabriel Andronache in Parlament.

Presedintele Comisiei Juridice din Senat, Serban Nicolae, a precizat ca nu se poate suplimenta ordinea de zi cu aceasta chestiune, deoarece s-au intrunit trei comisii pentru discutarea proiectului de buget pe 2017.

"Ma surprinde faptul ca peste noapte, asa, oarecum ocult, ati venit cu aceasta propunere pe care puteati sa o supuneti unei discutii in Biroul Permanent.

Totusi, de buna credinta fiind, va atrag atentia ca Birourile Permanente reunite au sesizat Comisiile Juridice de la Senat si Camera cu aceasta chestiune, noi fiind in prezent in trei comisii aici si atunci discutia asta o putem avea numai dupa ce terminam sedinta deschisa de domnul deputat Nicolicea, cu avizarea bugetului.

Nu avem cum sa suplimentam ordinea de zi a trei Comisii cu o problema care priveste doua Comisii", a explicat social-democratul.

Deputatul PNL s-a declarat de acord cu senatorul PSD, rugandu-si colegii sa nu paraseasca sala la finalul sedintei in care se discuta bugetul pe 2017.

"Sunt de acord cu ceea ce ati spus dumneavoastra, insa am ridicat aceasta problema tocmai pentru ca toti colegii nostri sa fie in cunostinta de cauza si sa nu paraseasca sala dupa ce inchidem sedinta cu privire la Legea bugetului de stat", a completat Gabriel Andronache.

La acest moment, senatorul PNL Alina Gorghiu a intervenit in discutie, spunand ca nu stie de ce social-democratul s-a trezit "asa prost de dimineata".

"Domnul presedinte, ne cam certati si nu stiu de ce v-ati trezit asa prost de dimineata. Daca nu vreti sa discutam asta la sfarsitul sedintei, nu e nicio problema. Spuneti ca nu doriti sa discutam, dar la noi solicitarea asta sa stiti ca nu dezincrimineaza pe nimeni, nu spala niciun presedinte de partid, nici de tara", a replicat Alina Gorghiu.

"Neavand de unde sa stiti cum m-am trezit eu azi dimineata, din ratiuni care tin de binele meu personal, nu aveti cum sa aflati in ce stadiu ma trezesc eu dimineata", s-a aparat Serban Nicolae.

Alina Gorghiu i-a reprosat social-democratului ca "nu are bun-simt", precizand ca ii este "lehamite de pesedisti obraznici".

"Domnule presedinte, bun-simt puteti sa aveti indiferent ca vorbiti cu cineva din opozitie. Eu asa ma gandesc, barbat mitocan, mai complicat, dar aveti bun simt. Daca nu aveti bun simt, va rog frumos sa va abtineti, daca aveti bun simt, atunci mergeti mai departe si discutati pe procedura. Imi e lehamite de pesedisti obraznici!", a spus liberala.

Serban Nicolae a continuat disputa, spunandu-i Alinei Gorghiu ca "insultele si jignirile" sale sunt de un nivel scazut.

"Insultele si jignirile dumneavoastra sunt de un nivel atat de scazut, intr-un cadru atat de nepotrivit... Nu stiu, puteti sa gasiti un alt mediu care sa va fie familiar pentru asemenea comportamente. Eu v-as atrage atentia in mod respectuos ca nu mi-am permis niciodata sa fac aprecieri de natura personala in ceea ce va priveste si as vrea sa va abtineti in ceea ce ma priveste, iar indemnul la bun simt ar trebui sa vi-l adresati dumneavoastra in oglinda dimineata", a reactionat senatorul PSD.

"Eu nu am spus cum v-ati trezit dumneavoastra", a conchis Alina Gorghiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#scandal comisii juridice, #scrisoare Iohannis referendum comisii juridice, #scandal Alina Gorghiu Serban Nicolae, #scrisoare Iohannis referendum , #PNL