Alina Gorghiu despre desemnarea candidatului PNL pentru Sectorul 1: Daca votam cu sufletul, poate iesea altceva

Luni, 07 Martie 2016, ora 22:30
4040 citiri
Alina Gorghiu despre desemnarea candidatului PNL pentru Sectorul 1: Daca votam cu sufletul, poate iesea altceva
Foto: Facebook /Alina Gorghiu

Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, luni seara, la Realitatea TV, ca desemnarea candidatilor PNL la primariile de sector din Bucuresti s-a facut exclusiv pe criterii pragmatice, spunand despre Diana Tusa, care a pierdut nominalizarea la sectorul 1, ca interesul politic a primat in fata simpatiilor personale.

Alina Gorghiu a comentat preferinta aratata de catre liberali pentru candidatura lui Alexandru Nazare la Primaria Sectorului 1, in defavoarea Dianei Tusa. "Sa stiti ca atat Diana Tusa, cat si Marius Rogin la sectorul 4, au fost niste candidati redutabili, insa a fost o analiza pragmatica. Daca votam cu sufletul, poate iesea altceva. A fost o analiza politica, pornind de la cifrele din sondaje", a declarat Gorghiu, informeaza News.ro.

Lidera liberalilor a aratat ca Diana Tusa ramane in continuare un cadru valoros pentru PNL. "Diana Tusa este un om politic ce poate intra oricand, cu fruntea sus, in orice competitie politica (...), dar interesul partidului va fi mai presus de orice simpatii personale", a afirmat copresedintele PNL.

In ce priveste eventuale aliante pentru alegerile locale din Bucuresti, Alina Gorghiu a precizat ca ramane in vigoare decizia partidului potrivit careia PNL nu va face aliante preelectorale sau postelectorale, liberalii preferand sa se adreseze direct electoratului. "Cine nu va vota PNL si candidatii sai va favoriza castigarea Capitalei de catre PSD (...) Fiecare are responsabilitatea de a face o optiune simpla: castiga dreapta in Bucuresti, daca votul meu se duce la un candidat fara sanse?", a mai spus Alina Gorghiu.

Comisia de unificare a PNL a desemnat, luni, candidatii la primariile de sector, cu exceptia sectorului 6. Astfel, membrii comisiei l-au desemnat pe Alexandru Nazare (fost ministru PDL al Transporturilor in Guvernul Ungureanu) la Sectorul 1, pe Dan Cristian Popescu (fost candidat USL la Primaria Sectorului 2) la Sectorul 2, pe Florin Stefan Vasile (fost director DGASPC la Sectorul 3) la Sectorul 3, pe Razvan Sava (actual primar interimar al Capitalei) la Sectorul 4 si pe Ovidiu Raetchi (deputat PNL) la Sectorul 5.

Cine sunt candidatii PNL la primariile de sector din Bucuresti (Video)

In ceea ce priveste situatia de la Sectorul 1, unde cele mai mari sanse le avea deputatul Diana Tusa, Predoiu a explicat ca nu au fost luate in calcul doar rezultatele directe ale sondajelor, ci si potentialul de crestere.

"Toate sondajele au aratat faptul ca toti candidatii luati in calcul s-au aflat umar la umar, in marja de eroare. S-a avut in vedere si rezerva de crestere pentru viitor", a spus Predoiu.

Intrebat de ce nu se regasesc si candidati femei printre cei cinci anuntati, in pofida faptului ca PNL a sustinut introducerea unor cote de gen, Predoiu a spus ca, in acest caz, liberalii nu au avut de ales, acestea fiind rezultatele.

Surse liberale declarau luni dimineata pentru News.ro ca deputatul Alexandru Nazare va fi candidatul PNL la Sectorul 1, desi Diana Tusa avea un rezultat mai bun in sondajele interne, iar primarul general interimar Razvan Sava a fost preferat pentru Sectorul 4, chiar daca Marius Rogin era mai bine plasat conform cercetarii sociologice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gorghiu candidati PNL sectoare, #Gorghiu Tusa candidat primarie , #presedinte PNL