Alina Gorghiu: Exclud ideea unei asumari de raspundere a Guvernului pe Codul fiscal

Sambata, 18 Iulie 2015, ora 18:11
3627 citiri
Alina Gorghiu: Exclud ideea unei asumari de raspundere a Guvernului pe Codul fiscal
Foto: Facebook / Alina Gorghiu

Copresedintele Partidului National Liberal, Alina Gorghiu, a declarat sambata ca exclude ideea unei asumari de raspundere a Guvernului pe Codul fiscal, sustinand ca un astfel de demers ar fi o bataie de joc in conditiile in care nu exista un consens al fortelor politice pe aceasta proiectie.

"Dorinta noastra este ca aceasta dezbatere pe Codul fiscal sa aiba loc in Parlament. Eu exclud ideea unei angajari, unei asumari de raspundere din partea premierului, pentru ca ar fi o bataie de joc la adresa populatiei din Romania, la adresa mediului de afaceri din Romania sa-ti angajezi raspunderea pe o proiectie in conditiile in care tu nu ai consensul fortelor politice. De ce? Pentru ca nu asiguri stabilitatea legislatiei pe termen mediu si lung.

In momentul in care tu nu te-ai inteles cu restul partidelor politice, in mod cert inseamna ca nu ai vrut sa implementezi sau sa adopti o parte din viziunea lor in acel cod. Atunci este firesc ca fiecare, in momentul in care va veni la guvernare, sa mai faca o modificare", a afirmat Gorghiu, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures.

Iohannis retrimite Codul Fiscal la Parlament si subliniaza riscurile pe termen lung

Ea a spus ca niciodata PNL nu s-a opus ideii de relaxare fiscala si ca discutia se poarta intre "iresponsabilitatea unui prim-ministru care vrea sa-si puna in rama un cod fiscal doar de dragul de a mai capata un titlu de glorie si responsabilitatea institutiei prezidentiale si a PNL care stie ce inseamna sa adopti in pripa o masura si sa o compromiti pentru ca nu o pregatesti".

Codul Fiscal incinge spiritele. Ministrul Finantelor acuza Opozitia de ipocrizie: Atunci de ce l-ati votat?

"Inainte de adoptare am spus acelasi lucru, dupa adoptare, acum o luna de zile, am spus acelasi lucru: Ponta, vino cu niste studii de impact, vino si arata-ne ca aceste masuri sunt sustenabile, vino si arata mediului de afaceri ca nu vom fi obligati sa schimbam dispozitiile adoptate in Codul fiscal pentru ca tu nu pregatesti sistemul. Nu este nimic nou, este doar capcana comunicarii publice pe care PSD o practica.

De aceea noi suntem obligati sa fim responsabili si, cu riscul de a fi nevoiti sa explicam de o mie de ori acelasi lucru, o s-o facem si vom duce dezbaterea in Parlament. Este un santaj lamentabil, ridicol, ceea ce face Victor Ponta. Sa ameninti ca-ti angajezi raspunderea sau ca dai OUG atunci cand opozitia te provoaca la dezbatere in Parlament mie mi se pare un semn de slabiciune al omului politic Victor Ponta, nu ca ar fi primul semn de slabiciune", a sustinut Gorghiu.

Rovana Plumb: PNL a preluat "filosofia austeritatii fara limite"

Potrivit acesteia, Victor Ponta si-a asumat raspunderea sa nu mai faca modificari ale legislatiei fiscale prin ordonanta de urgenta, insa, "cu toate acestea, este campion la numarul de OUG date pe Codul fiscal".

Copresedintele PNL a precizat ca nu poate sa cada in capcana pe care Victor Ponta ar intinde-o opozitiei "pentru ca se smiorcaie si se lamenteaza pe pagina de Facebook" si sa spuna repede "da, vom face cum vrea Victor Ponta".

Batalia de weekend pe Codul Fiscal: In replica la miscarea lui Iohannis, Guvernul pregateste o surpriza de vara

In opinia Alinei Gorghiu, dezbaterea privind Codul fiscal ar fi mai simpla decat pare, ca s-a creat "o mica dramoleta" si ca iesirile premierului pe Facebook "nu substituie o dezbatere serioasa pe o lege atat de importanta cum este reforma fiscala in Romania".

"Cele mai importante institutii ale puterii executive - Guvernul si Administratia Prezidentiala - au un punct de vedere diferit pe Codul fiscal. Este atributul Guvernului sa elaboreze un proiect, este rolul Parlamentului sa-l dezbata si atributul constitutional al Presedintiei sa intoarca la reexaminare un proiect care considera ca nu are suficiente justificari pentru a putea fi promovat in prima faza.

PNL si Presedintia au spus, si nu o data, ca suntem adeptii ideii de relaxare fiscala, dar ideea de relaxare fiscala poate fi compromisa atunci cand sistemul nu este suficient pregatit", a explicat Gorghiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Gorghiu Ponta asumare cod fiscal, #Gorghiu cod fiscal Ponta , #presedinte PNL