Alina Gorghiu s-a intalnit in SUA cu John McCain - Ce subiecte au fost abordate

Marti, 21 Aprilie 2015, ora 12:42
2317 citiri
Alina Gorghiu s-a intalnit in SUA cu John McCain - Ce subiecte au fost abordate
Foto: Facebook / Alina Gorghiu

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu participa saptamana aceasta, in SUA, la Adunarea Parlamentara a NATO, in calitate de membru al delegatiei Romaniei, prilej cu care a avut o intrevedere cu senatorul John McCain, unul dintre cei mai puternici opozanti ai regimului Putin.

"Am discutat cu senatorul John McCain - aflat la al cincilea mandat in Congresul SUA si una dintre cele mai importante voci din politica americana pe chestiuni militare si de securitate internationala - despre nevoia ca Romania sa fie un factor de stabilitate in regiune, in contextul crizei ruso-ucrainene, despre parteneriatul tarii noastre cu NATO si despre parteneriatul strategic cu Statele Unite.

Am abordat, de asemenea, subiecte de interes intern, precum reforma clasei politice din Romania, lupta anticoruptie si finantarea campaniilor electorale. Pot sa afirm cu incredere ca Romania are prieteni in Statele Unite ale Americii", a postat pe Facebook Alina Gorghiu.

Prezenta sa in SUA a fost si motivul pentru care Alina Gorghiu nu a fost prezenta, luni, la consultarile de la Palatul Cotroceni.

Iohannis a chemat partidele la raport, la Cotroceni: Divergente pe votul in diaspora

Republicanul John McCain a venit, anul trecut, la Bucuresti, impreuna cu alti doi congressmeni americani, avand intalniri cu fostul presedinte Traian Basescu, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, si fostul ministru de Externe, Titus Corlatean, printre subiectele dezbatute figurand securitatea in Europa de Est si la Marea Neagra, parteneriatul strategic SUA-Romania si relocarea resurselor NATO catre Est.

McCain: Putin planuieste sa refaca impreriul rus, cu tot cu Republica Moldova

John McCain il compara pe Putin cu Hitler: Minte cand spune ca nu e interesat de R. Moldova

McCain este unul dintre cei mai vocali sustinatori ai sanctiunilor impotriva Rusiei si adoptarii unei pozitii mai ferme de catre SUA in problema ucraineana.

C.B.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Gorghiu McCain, #Gorghiu SUA NATO , #presedinte PNL