Codul Silvic: Ponta acuza PNL de trafic de influenta, liberalii reactioneaza

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 23:05
4376 citiri
Codul Silvic: Ponta acuza PNL de trafic de influenta, liberalii reactioneaza
Foto: Camera Deputatilor

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu afirma ca Victor Ponta face declaratii "iresponsabile" cand ii acuza pe liberali ca au facut trafic de influenta pentru Codul Silvic si l-au dezinformat pe presedinte, iar Lucia Varga (foto), fost ministru al Mediului, respinge insinuarile facute de premier la adresa ei.

Reactiile au venit la scurt timp dupa ce Victor Ponta a declarat intr-o emisiune de televiziune ca unii liberali l-au dezinformat pe presedintele Iohannis in legatura cu noul Cod Silvic si au facut trafic de influenta in favoarea firmei austriece Holzindustrie Schweighofer.

Ponta, informat de servicii despre Codul Silvic? - "100% trafic de influenta"

"Inteleg ca dl Ponta face declaratii iresponsabile si sustine ca PNL a facut lobby in favoarea unei companii. Il invit sa faca sesizari la organele competente daca nu minte, in caz contrar, voi fi nevoita sa-l acuz ca favorizeaza infractori.

Altfel, limitarea exporturilor de materie prima si inlocuirea acesteia cu produsul finit - mobila - a fost ideea colegei noastre, Lucia Varga. Victor Ponta isi insuseste din nou o initiativa de-a noastra. E foarte bine! Macar sa puna in aplicare initiativele noastre bune! Tara ar avea de castigat, nu doar colegii de partid ai domniei sale, implicati in retrocedarile de paduri si mafia despaduririlor.

Dupa cum se stie, din dragoste pentru padurile tarii, unii colegi din PSD de-ai dlui Ponta sunt cercetati penal, iar altii se afla acum dupa gratii, in dosare legate de mafia retrocedarilor de paduri", a comentat pe Facebook Alina Gorghiu.

De asemenea, Lucia Varga, fost ministru al Mediului, vizata direct de premier, a negat acuzatiile aduse, conform carora s-ar fi intalnit "si in privat" cu reprezentantii firmei austriece, care ar fi incercat sa faca lobby in favoarea propriilor interese.

"Daca are astfel de informatii, sa sesizeze organele in drept sa isi faca treaba (...) Usa mea la minister a fost deschisa pentru toate institutiile si toti agentii economici interesati. Am stat de vorba institutional la minister, inclusiv cu ei, si le-am explicat ca Romania ia decizia sa treaca de la tara care exporta materie prima, busteni si cherestea, la tara care exporta produse finite (...) Eu m-am intalnit strict institutional in cadrul ministerului si atunci am explicat politica ministerului", a declarat Lucia Varga la postul B1TV, negand ca ar fi avut si intalniri private cu reprezentanti ai Holzindustrie Schweighofer.

"Au cerut sa stam de vorba sa le explicam ce intentii avem (...) Nu m-a interesat pe mine ce propuneri au dumnealor", a mai declarat Lucia Varga, spunand ca tot ce si-a dorit a fost sa informeze agentii economici cu privire la modificarile pe care intentiona sa le aduca la Codul Silvic in mandatul de ministru.

Lucia Varga a subliniat ca atat ea personal, cat si partidul sau nu voteaza Codul Silvic in forma sustinuta de PSD, aducand o serie de argumente si subliniind faptul ca PSD nu are in vedere decat aspectele economice, nu si pe cele legate de protectia padurilor.

De asemenea, ea a mai sustinut ca proiectul PSD reprezinta un "atentat la siguranta nationala" pentru ca art. 20 permite taierea perdelelor de protectie din jurul barajelor si captarilor de apa sau din pante, existand riscul producerii unor alunecari de teren sau colmatari.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta trafic influenta PNL silvic, #Gorghiu Ponta cod SIlvic, #Lucia Varga trafic influenta silvic , #presedinte PNL