Efectele deciziei CCR in cazul Sova: Liberalii cer demisia lui Tariceanu si a lui Victor So...Ponta

Miercuri, 08 Aprilie 2015, ora 16:38
7025 citiri
Efectele deciziei CCR in cazul Sova: Liberalii cer demisia lui Tariceanu si a lui Victor So...Ponta

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a cerut demisia premierului Victor Ponta si a sefului Senatului Calin Popescu Tariceanu, dupa decizia de miercuri a CCR, care obliga Senatul sa redacteze o hotarare privind rezultatul votului pe solicitarea Justitiei in cazul lui Dan Sova si sa o trimita catre Monitorul Oficial.

"Cerem ca astazi Senatul, prin presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, sa trimita catre Monitorului Oficial hotararea de aprobare a cererii DNA in cazul senatorului Dan Sova (...), pentru a pune punct unui conflict intre institutiile statului, adica puterea legislativa si puterea judecatoreasca", a declarat Alina Gorghiu, intr-o conferinta de presa.

Gorghiu a explicat de ce a spus "hotarare de aprobare" si nu "hotarare de respingere", in conditiile in care senatorii nu au incuviintat cerere DNA de retinere si arestare a lui Sova.

"Vom face ce am anuntat, vom cotesta hotararea Senatului de respingere (dupa publicarea in MO - n.red.) la CCR. Stim inca de pe acum solutia. Hotararea Curtii Constitutionale nu poate fi decat in acord cu jurisprudenta constitutionala pe aceste subiecte", a lamurit liderul liberal.

Premiera in Parlament, dupa decizia CCR in cazul Sova: Singura situatie in care poate fi reluat votul

Gorghiu a incurcat numele premierului cu cel al lui Dan Sova, numindu-l pe prim-minitru Victor So...Ponta. Liderul liberal a spus ca "greseala" este, de fapt, "extrem de corecta politic".

"Ii cer premierului Victor So...Ponta", s-a corectat Gorghiu, adaugand ca, totusi, "Victor Sova nu e deloc gresit, ci este extrem de corect politic".

"Ii cer lui Victor ponta sa rupa cardasia cu Tariceanu cand vine vorba de Justitie. Calin Popescu Tariceanu ar trebui sa plece de la sefia Senatului. Am o umbra de speranta ca executantul si autorul moral al acestei, sa-i spun elegant, escrocherii politice din 25 martie, Ponta si Tariceanu, sa se conformeze voluntar deciziei CCR. Cand spun ca imi doresc sa se conformeze voluntar, repet solicitarea noastra de a elebora hotararea cu semnatura lui Tariceanu astazi si de a o trimite catre Monitorul Oficial", a precizat Gorghiu.

De asemenea, Alina Gorghiu a punctat ca Victor Ponta trebuie sa isi dea demisia atat din functia de premier, cat si din cea de presedinte al PSD.

"Ma astept ca Ponta sa incerce sa acopere (scandalul - n.red.), nu stiu daca va reduce TVA pana la 2% pana diseara. Altfel, nu mai are ce cauta la Palatul Victoria si la sefia PSD. Demisiile lui Tariceanu si Ponat sunt astazi necesare", a afirmat aceasta.

CCR: Senatul a blocat activitatea Justitiei

Curtea Constitutionala a respins, miercuri, sesizarile inaintate de PNL si de presedintele Klaus Iohannis in cazul votului din Senat pentru ridicarea imunitatii lui Dan Sova, insa a admis sesizarea facuta de CSM.

CCR a stabilit: Senatul a blocat activitatea Justitiei in cazul Sova - ce urmeaza

CCR a stabilit, astfel, ca senatorii au blocat activitatea Justitiei si exista astfel un conflict rezultat din faptul ca Senatul nu a publicat hotararea privind rezultatul votului pe solicitarea DNA in cazul Sova.

Presedintele Curtii, Augustin Zegrean, a explicat ca Senatul este obligat acum sa redacteze hotararea adoptata in 25 martie, cand senatorii au respins ridicarea imunitatii lui Dan Sova. Hotararea ar urma sa fie publicata in Monitorul Oficial.

Cazul Sova, pe masa CCR. Judecatorii au de rezolvat azi trei sesizari

Dupa publicarea hotararii Senatului in Monitorul Oficial, urmeaza o alta dezbatere pe tema constitutionalitatii. Daca CCR va decide ca hotararea din M.O. este neconstitutionala, abia atunci se va pune din nou problema arestarii lui Dan Sova.

Zegrean a mentionat ca hotararea pe care urmeaza sa o adopte Senatul va fi luata in baza legii aflate in vigoare la momentul respectiv si ca aceasta hotarare poate fi atacata, la randul ei, la Curte.

Totodata, judecatorii au decis ca in cazul sesizarii formulate de Klaus Iohannis nu exista un conflict. In cazul sesizarii PNL, Curtea a constatat ca solicitarea a devenit inadmisibila pentru ca legea a fost modificata intre timp.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Gorghiu demisie Ponta Tariceanu, #Gorghiu CCR Sova , #presedinte PNL