Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Gorghiu: In 2016, diaspora nu va fi lasata sa voteze, pentru ca nu-l voteaza pe Ponta

Luni, 27 Aprilie 2015, ora 16:35
3197 citiri
Gorghiu: In 2016, diaspora nu va fi lasata sa voteze, pentru ca nu-l voteaza pe Ponta

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a sustinut, luni, ca la alegerile din 2016 diaspora nu va putea vota din cauza cadrului legislativ care, in opinia liderului liberal, nu se va modifica pana atunci, intrucat Ponta nu doreste acest lucru.

"De peste 5 luni de zile maestrul Ponta ne povesteste cum vrea revizuirea Constitutiei, dar domnia sa nu respecta dreptul fundamental al romanilor din diaspora in exercitarea dreptului de vot, care este un drept constitutional. Ii aduc aminte ca avem un proiect cu privire la reglementarea dreptului de vot pentru diaspora, proiect pe care PSD nu il vrea realitate.

O sa vedeti alegerile din 2016, cand diaspora nu va fi lasata sa voteze din pricina lipsei cadrului legislativ, pentru ca Ponta nu vrea asta. Pentru ca diaspora nu-l voteaza pe Ponta. Calculele lui sunt cat se poate de simple, pragmatice, meschine", a spus Gorghiu, la finalul sedintei Comisiei de unificare a PNL.

Alina Gorghiu a atins acest subiect in contextul in care a prezentat exemple de situatii in care, in opinia sa, premierul Victor Ponta a incalcat Constitutia. Un alt exemplu oferit in acest sens de catre liderul liberal este intarzierea organizarii de alegeri partiale.

"Alo, domnule prim-ministru Ponta, tineti minte ce va spune Constitutia? Ca dreptul de vot al fiecarui om este garantat? Lasati oamenii din comunitatile respective sa-si aleaga conducerile administrative. Va obliga o instanta, dar ce va intereseaza ca va obliga aceasta instanta, nu?", i-a transmis Gorghiu lui Ponta.

Totodata, liderul liberal a raspuns declaratiilor premierului potrivit caruia PNL nu ar avea nicio pozitie pe subiectul revizuirii Constitutiei, afirmand ca PNL are "o pozitie foarte ferma, constanta" cu privire la acest subiect.

Ponta face apel la intelepciune in revizuirea Constitutiei: Este o bataie de joc

Ponta, apel pentru liberali: Nu sabotati proiectul de revizuire a Constitutiei! (Video)

"Inainte de a vorbi despre un proces de revizuire a Constitutiei trebuie sa ai in sange ideea de respectare a Constitutiei. Premierul Victor Ponta (...) habar nu are ce inseamna sa respecte Constitutia. Are cel mai mare palmares de demersuri, de actiuni impotriva Constitutiei", a sustinut Gorghiu.

Ea a anuntat ca PNL va face dezbateri publice cu privire la revizuirea Constitutiei, argumentand aceste actiuni prin faptul ca proiectul de revizuire nu a fost facut cunoscut electoratului.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Alina Gorghiu Ponta, #Alina Gorghiu Ponta diaspora, #Alina Gorghiu vot diaspora , #presedinte PNL