Gorghiu: Nu cred ca o sa imi iau concediu de crestere a copilului

Miercuri, 30 Martie 2016, ora 21:35
4075 citiri
Gorghiu: Nu cred ca o sa imi iau concediu de crestere a copilului
Foto: Ziare.com

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a marturisit, miercuri, la Parlament, dupa ce plenul Camerei Deputatilor a adoptat proiectul de lege privind cresterea indemnizatiei de crestere a copilului, ca nu crede ca isi va lua concediu de maternitate, dupa ce va naste in luna mai.

Intrebata daca s-a gandit cat va sta acasa dupa ce va naste, Alina Gorghiu a declarat: "Nu m-am gandit si va marturisesc ca nu cred ca voi sta in concediu", scrie News.ro.

Copresedintele PNL a mai spus ca, dupa adoptarea legii, Guvernul va gasi in mod sigur surse pentru finantarea acestor masuri.

"Foarte multi colegi au identificat sursa de finantare, au spus ca exista acest excedent publicat de Ministerul de Finante (...) Daca exista vointa parlamentara si dialog cu factorul guvernamental, se va gasi pentru ca impactul nu este atat de mare precum se sperie unii sau altii. Cu putina atentie, efort si dedicare pentru cauza demografiei din Romania, Guvernul va face un efort si va gasi sursa de finantare", a mai precizat Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu va naste un baietel la sfarsitul lunii mai.

Alina Gorghiu a ales nasul copilului: Are 99 de ani (Video)

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, miercuri, in calitate de for decizional, legea prin care indemnizatia de crestere a copilului va fi de 85% din veniturile parintelui si se va acorda pentru o perioada de doi ani, fara niciun plafon.

Indemnizatia de crestere a copilului va fi de 85% din veniturile parintelui si se va acorda pentru o perioada de doi ani, fara niciun plafon, au decis, pe 8 martie, de Ziua Internationala a Femeii, deputatii din Comisia de munca a Camerei Deputatilor.

Conform modificarilor adoptate de Comisia de munca, persoanele care in ultimii 2 ani anterior datei nasterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului pana cand acesta implineste 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copiilor cu dizabilitati.

Cuantumul indemnizatiei va fi 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani si nu poate fi mai mica de 85% de salariul minim brut pe tara garantat.

Totodata, plafonul maxim de 3.400 de lei a fost eliminat.

Indemnizatia pentru cresterea copilului se va da fara plafon si timp de 2 ani - Parlamentul a dat votul final

Indemnizatia se majoreaza cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata, pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemenala, de tripleti incepand cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de nastere.

Astfel, mamele care au gemeni sau mai multi copii din aceeasi sarcina primesc un bonus, pe langa indemnizatie de 85 % din salariul minim brut pe tara pentru fiecare copil incepand cu al doilea copil.

Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului obtin venituri supuse impozitului au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 50% din indemnizatia minim garantata.

Aceste prevederi urmeaza sa intre in vigoare de la 1 iulie 2016.

Camera Deputatilor este forul decizional in privinta acestui proiect.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Alina Gorghiu indemnizatie crestere copil, #indemnizatia pentru cresterea copilului, #Gorghiu copil mai , #presedinte PNL