Gorghiu spune ca se incearca implicarea sa intr-un scandal de plagiat (Video)

Marti, 23 Iunie 2015, ora 22:36
4394 citiri
Gorghiu spune ca se incearca implicarea sa intr-un scandal de plagiat (Video)
Foto: Facebook/Alina Gorghiu

Copresedintele PNL Alina Gorghiu sustine ca un saptamanal din tara va publica un articol despre o carte semnata de cinci autori si coordonata de ea, care ar include pasaje preluate din alte lucrari, liderul liberal sustinand ca nu e vorba de plagiat si ca se incearca implicarea sa intr-un scandal.

Alina Gorghiu arata, marti seara, intr-un comunicat de presa, ca un saptamanal din provincie va publica "in curand" un articol despre cartea "Medierea, oxigen pentru o societate moderna", volum semnat de cinci autori si coordonat de catre ea.

Liderul PNL afirma ca in volum exista cateva pasaje, reprezentand "sub doi la suta din totalul cartii", care nu au fost depistate de softurile antiplagiat si care nu indica sursa de provenienta, deoarece au aparut intr-o publicatie fara acces public direct.

"Alte cateva pasaje sunt texte care apartin chiar unuia dintre autori, care nu s-a autocitat. Toate aceste erori sunt asumate deschis de catre autor si sunt convinsa ca nu reprezinta o intentie de plagiat, data fiind proportia omisiunii fata de lucrarea in sine, ci o scapare a acestuia", mai spune Alina Gorghiu.

Copresedintele PNL precizeaza, in acelasi comunicat, ca in calitate de coordonator al volumului, nu a fost responsabila pentru continutul propriu-zis si ca nu a participat la redactarea "niciunui rand".

"Un coordonator al unei lucrari se ingrijeste doar de coerenta lucrarii, de structura acesteia, ceea ce am facut si eu, in cazul volumului << Medierea, oxigen pentru o societate moderna >>. Cu toate acestea, am verificat aceasta lucrare cu programe electronice antiplagiat. Am facut acest lucru pentru a preveni situatii in care, din cauza unei posibile neglijente sau omisiuni, nu este citata vreo sursa. Imi pare rau ca autorii nu au fost suficient de atenti si munca lor de un an, dar si lucrarea, in sine, vor fi puse acum sub semnul intrebarii din cauza unei omisiuni, care reprezinta sub doi la suta din totalul lucrarii. Autorii s-au angajat sa remedieze aceasta eroare intr-o editie revizuita. Sunt multumita ca am contribuit, prin coordonare, la aparitia unei carti de referinta intr-un domeniu nou in Romania si ii felicit pe autori pentru munca depusa, cu buna-credinta", a adaugat Alina Gorghiu.

Ea mai spune ca redactorii saptamanalului care urmeaza sa publice articolul i-au solicitat punctul de vedere si ca spera ca realitatea sa nu fie "deformata voit".

"O parte dintre aceste precizari le-am facut si saptamanalului care mi-a solicitat un punct de vedere. O eventuala deformare voita a realitatii nu o pot pune decat pe seama strategiei presedintelui PSD de a crea reprezentantilor opozitiei probleme false, in oglinda cu cele reale, pe care domnia sa, PSD si Guvernul caruia i-a provizorat conducerea le au sau le-au avut. Chiar daca nu am scris vreun rand al acestei lucrari, cu siguranta se va incerca asocierea numelui meu cu un nou scandal, cum, de altfel, vor urma, asa cum am anuntat, si alte actiuni, plangeri la diferite institutii, toate cu acelasi scop: de a-mi discredita imaginea. Atat pot sa faca ienicerii premierului, aflat in auto-exil, dupa ce a cerut azil medical la Istanbul, pentru a-si trata problemele medicale si criza de credibilitate prin care trec domnia sa si partidul pe care il conduce", mai precizeaza Alina Gorghiu.

Gorghiu: Sunt filata in trafic de masinile PSD. Cerceteaza tot ce am facut si n-am facut in ultimii 10 ani

Un saptamanal iesean a anuntat, marti seara, ca la miezul noptii va publica un articol privind volumul "Medierea - oxigen pentru o societatea moderna", in care 20 de pagini ar fi preluate cuvant cu cuvant din diverse surse, iar mai multe paragrafe s-ar repeta, subliniind ca "un important lider politic" a coordonat realizarea cartii. In anunt nu se face referire la numele Alinei Gorghiu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Alina Gorghiu plagiat, #Gorghiu acuzatii plagiat , #presedinte PNL