PNL a votat majorarea salariilor bugetarilor si acum asteapta sa le spuna Ciolos daca sunt bani pentru asta

Miercuri, 11 Noiembrie 2015, ora 14:17
4849 citiri
PNL a votat majorarea salariilor bugetarilor si acum asteapta sa le spuna Ciolos daca sunt bani pentru asta
Foto: Arhiva Facebook/Alina Gorghiu

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat miercuri ca liberalii sustin si au votat legea care presupune majorarea salariilor bugetarilor cu 10%.

Totusi, Gorghiu a tinut sa mentioneze ca asteapta ca Guvernul lui Ciolos, dupa investirea ce va avea loc cel mai probabil saptamana viitoare, sa faca un studiu de impact sa vada daca este sustenabila aceasta majorare votata fara probleme si rezerve in Parlament.

Cresterea salariilor bugetarilor cu 10%, aprobata in Camera Deputatilor

"In PNL a fost amplu dezbatut si am ajuns la concluzia ca votul nostru pentru acest proiect (majorarea salariilor bugetarilor cu 10%, n.red.) este esential. Votam aceasta lege cu un amendament foarte clar: asteptam un studiu de impact care sa arate in ce masura e realizabila aceasta aplicare. Asta poate fi realizat de noul guvern care va fi investit probabil saptamana viitoare", a transmis Alina Gorghiu, mentionand ca a iesit special pe holul Parlamentului pentru a face acest anunt in fata camerelor.

Gorghiu a amintit ca proiectul avea aviz negativ de la Ministerul Finantelor, considerandu-se ca impactul bugetar ar fi mult prea mare si nesustenabil.

"Ministerul Finantelor n-a sustinut proiectul cu un motiv foarte clar - impactul ar fi la 5 miliarde si proiectul ar fi nesustenabil. Alti ministri din Guvernul interimar vin cu alte cifre si mesaje", a punctat Gorghiu.

Cand isi anunta Ciolos echipa de ministri si cand va fi votul din Parlament - LIVE

In final, aceasta a mai spus ca liberalii mereu au sustinut salarii marite pentru bugetari, atat timp cat cresterile sunt sustenabile. Cu toate acestea, acum liberalii au votat cu mic cu mare pentru majorarea de 10% pentru bugetari, avand in vedere ca legea a trecut aproape in unanimitate, iar Gorghiu asteapta ca premierul desemnat Dacian Ciolos sa spuna daca are sau nu bani si sa gestioneze situatia.

"Niciodata PNL nu s-a opus maririi salariilor din sistemul bugetar. (...) Important este sa spunem ca marirea este necesara. Vom vedea in ce masura noul guvern incadreaza in noul buget si aceasta lege", a spus Gorghiu.

Aceasta nu a fost singura solicitare pe care liberalii i-au inaintat-o lui Dacian Ciolos, premier abia desemnat si care in aceste zile isi construieste echipa alaturi de care va guverna in urmatorul an, pana la alegerile legislative din 2016.

Lider liberal, despre Dacian Ciolos: Nu e foarte sociabil, sa mergem sa bem ceva...

In cadrul unei intalniri pe care cei doi copresedinti Alina Gorghiu si Vasile Blaga au avut-o miercuri la sediul PNL cu Ciolos, acestia i-au transmis ca asteapta de la el depolitizarea aparatului central si local, curatenie in companiile de stat, diminuarea birocratiei si, intre timp, sa mentina si stabilitatea macroeconomica, astfel incat Executivul care va fi instalat in urma alegerilor din 2016 sa guverneze fara probleme.

PNL la Cotroceni: Predoiu, premier pentru un mandat de cel putin patru ani

Amintim ca la consultarile de la Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis liberalii nu au venit cu nicio propunere pentru premier, anuntand ca cel pe care il pregatesc deja de peste un an de zile sa conduca un eventual Executiv de dreapta - Catalin Predoiu - nu se va instala la Palatul Victoria decat pentru un mandat de cel putin 4 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#PNL vot majorare salarii bugetari, #PNL asteptari Ciolos legi buget , #presedinte PNL