Allianz-Tiriac Asigurari si-a sporit afacerile cu 12,4 procente

Miercuri, 25 Februarie 2009, ora 16:01
1172 citiri
Allianz-Tiriac Asigurari si-a sporit afacerile cu 12,4 procente

Allianz-Tiriac Asigurari, cel mai mare asigurator de pe piata romaneasca, a afisat pentru anul trecut afaceri de 1,39 miliarde lei (378,4 milione euro), in crestere cu 12,4% fata de 2007, pe fondul avansului semnificativ de pe segmentele de asigurari de locuinte si Casco, a anuntat miercuri firma.

In 2007, Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat prime brute subscrise de 1,24 miliarde lei, informeaza NewsIn.

Rezultatele pentru anul fiscal 2008 sunt neauditate si au fost calculate dupa standardele internationale de contabilitate (IFRS).

Pe segmentul de asigurari generale, compania a inregistrat anul trecut prime brute subscrise de 1,27 miliarde lei, in crestere cu 12,3% fata de 2007, potrivit datelor preliminare.

Asigurarile de viata au generat anul trecut prime brute subscrise de 116,3 milioane lei, in crestere cu 14,3% fata de anul anterior.

Asigurarile Casco detin, in continuare, cea mai importanta pondere in structura portofoliului de asigurari generale. La nivelul anului trecut, veniturile din prime brute subscrise pe aceasta clasa de asigurari au depasit 785 milioane de lei, in crestere cu 13% fata de 2007.

Pe clasa de asigurari de raspundere civila pentru prejudicii produse tertilor din accidente auto (RCA) subscrierile au depasit 191 milioane lei, cu 9% mai mult decat in anul anterior.

In acelasi timp, vanzarile de asigurari de bunuri si cladiri emise au generat anul trecut venituri de 202 milioane de lei, din care peste 30% (62 milioane lei) din asigurari pentru locuinte.

Pe segmentul asigurarilor de viata, Allianz-Tiriac a obtinut un profit operational de 8,6 milioane lei, in conditiile in care veniturile din prime brute subscrise au urcat cu peste 14%, pana la 116,3 milioane de lei.

Activele in administrarea companiei la nivel consolidat - din activitatile de asigurari generale, de viata si de pensii - au ajuns la 1,05 miliarde lei, din care activele fondurilor de pensii reprezentau 21%, iar activele aferente activitatilor de asigurari generale si de viata cantareau 57%, respectiv 20%.

Allianz-Tiriac administreaza un fond de pensii obligatorii (pilonul II) - AZT Viitorul Tau - si doua fonduri de pensii facultative (pilonul III) - AZT Moderato si AZT Vivace.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#Allianz Tiriac, #asigurari, #rezultate financiare , #asigurari