Allianz-Tiriac: Frecventa daunelor in Romania este de 65%

Joi, 17 Aprilie 2008, ora 10:18
950 citiri
Allianz-Tiriac: Frecventa daunelor in Romania este de 65%

Cristian Constantinescu, directorul general al Allianz-Tiriac a afirmat, la Iasi, ca piata asigurarilor auto din Romania se confrunta cu o problema grava si anume nivelul exagerat al daunelor, informeaza Money Channel.

El a mai declarat ca "frecventa daunelor in Romania este de circa 65%, adica din trei asigurati, doi au o dauna medie in fiecare an. In alte tari europene, procentul este de maximum 10%. Cea mai serioasa explicatie este infrastructura. Marcajele sau lipsa indicatoarelor sunt elemente care contribuie la aceasta frecventa. De exemplu, pot sa spun ca jumatatea distantei dintre Iasi si Viena este la Deva. Clientii nostri primesc pretul lipsei de interes".

Acesta a mai adugat ca daunele nu pot fi recuperate de la municipalitatile locale deoarece exista o "chichita legislativa" si astfel primariile au mereu castig de cauza in instanta.

Pe de alta parte, seful companiei de asigurari a mai spus ca firma ar putea reduce cu 10% primele de asigurari auto, de la sfarsitul acestui an, in urma introducerii sistemului de control mai strict al daunelor.

Cristian Constantinescu a fost prezent la Iasi pentru a participa la un eveniment organizat de sucursala ieseana.

Cu aceasta ocazie a anuntat ca la nivelul anului 2007, veniturile din prime brute subscrise se apropie de cinci milioane euro, cu 25% mai mult decat in anul 2006.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#daune, #asigurari, #Allianz Tiriac , #asigurari