Cand au loc cele mai multe accidente auto

Vineri, 09 August 2013, ora 22:35
5032 citiri
Cand au loc cele mai multe accidente auto
Foto: Katu

Desi unii cred ca data de 13 este o zi cu ghinion, statisticile arata ca acest lucru nu este nici pe departe adevarat cand vine vorba de accidentele rutiere. Potrivit statisticilor rezultate din baza de date a companiei de asigurari Allianz-Tiriac, in zilele de luni si in luna februarie, in general, au loc cele mai multe incidente auto, peste mediile multianuale.

Potrivit datelor extrase de la clientii acestei companii de asigurari, cele mai putine incidente auto se inregistreaza in zilele de sarbatoare: prima zi de Craciun si prima zi din an.

Luna februarie este luna cea mai nefasta, atat din perspectiva frecventei incidentelor auto, cat si a valorii despagubirilor platite.

"In medie, in fiecare zi a lunilor februarie din ultimii 3 ani incheiati s-au inregistrat cu 20% mai multe incidente auto despagubite de Allianz-Tiriac, comparativ cu media zilnica multianuala.

Totodata, valoarea indemnizatiilor aferente incidentelor intamplate in februarie a fost de 1,5 milioane de lei zilnic, valoare cu peste 13 procente mai mare decat media zilnica aferenta intregii perioade analizate, de 3 ani", se arata in comunicatul trimis de Allianz-Tiriac.

In ceea ce priveste ziua din saptamana cu cele mai multe accidente, soferii ar trebui sa fie mai prudenti in zilele de luni.

"Pentru clientii Allianz-Tiriac, statisticile par a indica faptul ca, mai degraba, ziua de luni aduce 3 ceasuri rele. In perioada 2010-2013, in fiecare prima zi a saptamanii s-au inregistrat, in medie, aproape 400 de incidente.

Mai mult decat atat, 11 din primele 13 zile in care s-a inregistrat cel mai mare numar de incidente auto sunt zile de luni. Data de 15 februarie 2010 se afla pe primul loc in acest clasament, cu 837 de incidente auto, pentru care compania a platit despagubiri de peste 3 milioane de lei", anunta comunicatul firmei de asigurari.

Zilele mai sigure pe sosele sunt cele de weekend si sarbatorile legale.

"Sambata si duminica se inregistreaza cel mai mic numar de incidente auto zilnice, media aferenta fiecareia dintre aceste zile ale saptamanii situandu-se sub cifra de 190. Deloc surprinzator, sarbatorile legale sunt zilele in care inregistreaza cele mai scazute niveluri.

Spre exemplu, prima zi de Craciun din 2012 a fost data la care, la nivelul portofoliului auto Allianz-Tiriac, s-a inregistrat numarul minim de incidente: 50.

In ultimii 3 ani, numarul dosarelor deschise ca urmare a producerii de accidente in fiecare zi de 25 decembrie si in fiecare zi de 1 ianuarie, a fost mai mic de 100", se mai arata in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
#statistici accidente auto, #frecventa accidente auto, #asigurari accidente auto , #asigurari