Ziare.com

Polite de asigurare auto si de calatorie via Internet

Luni, 24 Noiembrie 2008, ora 12:15

   

Polite de asigurare auto si de calatorie via Internet
Asiguratorul Allianz-Tiriac Asigurari emite, incepand de luni, polite in sistem electronic pentru clientii persoane fizice pentru trei tipuri de produse de asigurare auto si calatorii.

Pentru inceput, cele trei produse care pot fi achizitionate prin Internet sunt asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru pagube produse tertilor din accidente auto (RCA), asigurarea de avarii si furt a autovehiculelor (Casco direct) si asigurarea de calatorii in strainatate, toate exclusiv destinate persoanelor fizice, informeaza NewsIn.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) anuntase la inceputul acestei luni ca va introduce o prevedere potrivit careia, din 2009, politele de raspundere civila auto obligatorie (RCA) sa fie emise si in sistem electronic, urmand ca din 2010 sa fie emise numai in acest sistem.

Plata produselor disponibile prin Allianz Direct se poate face online, dar si in numerar, prin card bancar la bancomat, transfer bancar sau debit direct.

In paralel cu lansarea serviciului de vanzare online, Allianz-Tiriac Asigurari a dezvoltat o polita de asigurare de avarii si furt auto, denumita "Casco Navigator".

"Este primul produs casco de pe piata special si exclusiv conceput pentru persoane fizice", a spus directorul executiv asigurari generale in cadrul companiei, Aurel Badea. "Prin constructia sa, Casco Navigator se adreseaza unei categorii foarte largi de soferi, care include atat persoanele cu venituri sub medie, cat si pe cele cu venituri peste medie, avand preferinte mai sofisticate", a adaugat el.

Casco Navigator asigura riscuri de baza de avarii si furt, accidente si asistenta rutiera, la care pot fi adaugate optional un numar de sapte clauze suplimentare. O astfel de clauza este cea de "asigurare a vehiculelor iesite din garantie", care reduce valoarea primei de asigurare platita de cumparator, impunand, in caz de dauna, efectuarea reparatiilor autovehiculului asigurat exclusiv in una dintre cele peste 500 de unitati reparatoare partenere cu care Allianz-Tiriac are incheiate contracte de decontare directa.

Clientii ce achizitioneaza o polita Casco Navigator au acces gratuit, in anumite limite, la asigurare de accidente a persoanelor din autovehicul si deces din boala a soferului, la asigurarea bunurilor personale din autovehicul, asigurarea dotarilor suplimentare, precum si la asistenta rutiera.

Tarifarea pentru polita Casco Navigator se face electronic.

Pentru politele de asigurari auto destinate persoanelor fizice, Allianz-Tiriac practica, din 2006, un sistem de tarifare electronica ce genereaza oferte de prime individualizate, corelate cu profilul de risc al asiguratului, cu istoricul daunalitatii inregistrate de client si cu gradul de fidelitate al acestuia in ceea ce priveste relatiile contractuale cu asiguratorul.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1887 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

EVITATI ALLIANZ&TIRIAC!!!!!

FACETI O MARE GRESEALA DACA VA ASIGURATI LA EI. SUNT CEI MAI NESERIOSI DE PE PIATA.VORBESC DIN EXPERIENTA UNUI PAGUBIT!!!O SA PUNETI BANI DE LA VOI IN CAZ DE ACCIDENT. VORBESC LA MODUL CEL MAI SERIOS. "LA POMUL LAUDAT SA NU TE DUCI CU SACUL"

 

Inca o teapa marca "Allianz Tiriac"

Nimeni nu spune despre faptul ca service-urile in care va vor trimite sunt cele mai amarate si care fac lucrari modeste.Sunt singurele service-uri care accepta condittile de *** pe care Allianz le impune, iar in consecinta si lucrarile de reparatie vor fi la fel.
Cei cu nervi multi si cu pretentii putine vor alege polita Navigator.

 

Parerea unui posesor de service

Datorita tarifului mic pe care il practica Allianz Tiriac cu service-urile partenere am renuntat la vreo conventie cu aceasta societate.Sincer vorbind, la banii pe care ii ofera trebuie sa fi ori foarte disperat si sa nu ai de lucru, sau sa accepti o astfel de lucrare in detrimentul calitatii.Nu au cum sa faci profit cu astfel de conditii.Din pacate, multe service-uri accepta o astfel de colaborare, calitatea lucrarilor fiind joasa.Decat sa pacalesc clientul folosind vopsea proasta si rezultand o lucrare slaba, prefer sa nu colaborez cu Allianz Tiriac.Am comunicat tuturor parcurilor auto asigurate la aceasta societate sa isi schimbe asigurarea pt ca altfel nu voi mai putea sa le repar masinile.O mare parte dintre ele au inteles acest lucru,celelalte se vor convinge singure de asta.Personal, nu recomand nimanui o asigurare auto a lui Allianz Tiriac.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor