Actionarii ALRO Slatina mai lasa la pret si prelungesc termenul pentru vanzarea combinatului

Joi, 12 Iulie 2018, ora 20:30
6883 citiri
Actionarii ALRO Slatina mai lasa la pret si prelungesc termenul pentru vanzarea combinatului
Foto: ALRO Slatina

Actionarii producatorului de aluminiu ALRO Slatina, grupul rus Vimetco si Conef SA, anunta schimbari in prospectul privind vanzarea celor 53% din actiunile combinatului, oferta prelungindu-se cu trei zile lucratoare, pana la 19 iulie.

Actionarii au scos la vanzare 383,79 milioane de actiuni Alro Slatina, pe care spera acum sa obtina maximum 1,535 miliarde lei, comparativ cu 2,37 miliarde lei, cat estimau in prospectul initial, cand pretul maxim per actiune era de 6 lei.

Actionarii vor sa le dea posibilitatea investitorilor de retail sa subscrie pana pe 19 iulie la un pret de 4 lei maximum per actiune.

"Subscrierile pentru actiunile oferite in cadrul Transei Investitorilor de Retail pot fi depuse intre 2 iulie 2018 si 19 iulie 2018 inclusiv, si anume in 14 (paisprezece) zile lucratoare (perioada de oferta) ", arata un amendament publicat joi la prospectul din 26 iunie, publicat pe site-ul ALRO.

Investitorii de retail au dreptul la o reducere de 7% din pretul de oferta pentru subscrierile efectuate in mod valabil pe toata durata perioadei de oferta (respectiv, de la 2 iulie pana la 19 iulie, inclusiv).

Investitorii de retail trebuie sa subscrie pentru actiunile oferite la pretul fix de 4 lei (respectiv, limita superioara a Intervalului de pret), arata documentul.

"Prin intermediul vanzarii actiunilor oferite in urma ofertei, actionarii vanzatori se asteapta sa obtina in mod cumulat aproximativ 1.535.164.560 lei (presupunand ca toate actiunile oferite vor fi vandute la pretul maxim din intervalul de pret si fara exercitarea optiunii de supraalocare) inainte de deducerea taxelor si cheltuielilor. Bazandu-se pe aceasta, dupa deducerea taxelor si cheltuielilor suportate in conexiune cu oferta, actionarii vanzatori se asteapta sa primeasca pana la 1.476,6 milioane lei. Bazandu-se pe acelasi lucru, totalul taxelor si cheltuielilor care se asteapta a fi platite de catre actionarii vanzatori in legatura cu oferta sunt de aproximativ 58,5 milioane lei", se mai arata in document.

In prezent, se preconizeaza ca pretul de oferta pe actiune se va situa intre 3,5 lei si 4 lei.

Potrivit celor mai recente date, Vimetco detine 84,18% din actiunile ALRO, iar cel mai mare actionar minoritar este Fondul Proprietatea, cu 10,21%.

Alro a anuntat, in 18 iunie, ca Vimetco si Conef intentioneaza sa lanseze o oferta publica pentru vanzarea actiunilor companiei.

Grupul are aproximativ 4.200 de angajati.

Grupul, impreuna cu filialele sale, reprezinta unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu integrati pe verticala din Europa dupa capacitatea de productie, cu operatiuni in toate segmentele semnificative ale productiei de aluminiu.

Grupul este format din divizii upstream si downstream, de la activitati care includ exploatarea si rafinarea materiilor prime, pana la productia si vanzarea de produse din aluminiu primar si procesat (care cuprind produse laminate plate si produse extrudate).

Folosind bauxita extrasa din minele din Sierra Leone (Africa), grupul produce alumina, principala materie prima utilizata pentru producerea aluminiului, care este procesata in rafinaria din Tulcea, Romania.

Totalul resurselor de bauxita masurate si indicate ce pot fi extrase din minele exploatate de catre grup la 1 ianuarie 2018 au fost estimate de catre grup la 53,6 milioane de tone, pe care ALRO le considera suficiente pentru o perioada de aproximativ 20 de ani de operatiuni (in conformitate cu ratele actuale de productie) . In 2017, grupul a produs 1.787.716 tone de bauxita si respectiv 472.606 tone de alumina.

Vanzarile si EBITDA ale Grupului, in 2017, au fost de 2,7 miliarde lei (aproximativ 679 milioane dolari) si respectiv 566 milioane lei (aproximativ 140 milioane dolari).

Grupul si-a exportat produsele in peste 30 de tari in 2017, iar pietele principale de export pentru produsele primare au fost Republica Ceha, Italia, Ungaria, Bulgaria si Polonia.

Unitatile de productie si de prelucrare a aluminiului care apartin grupului sunt situate in Slatina, Romania. Acestea au produs aproximativ 282.000 de tone de aluminiu primar in 2017 din care aproximativ 56% a fost utilizat intern, in productia de produse din aluminiu procesat care, in acelasi an, s-a ridicat la aproximativ 109.000 de tone.

Din 2002, grupul a investit aproximativ 412 milioane dolari in vederea dezvoltarii si intretinerii capacitatii de productie a aluminiului primar si procesat, din care aproximativ 101 milioane dolari au reprezentat investitii in proiecte privind sanatatea, securitatea si mediul, precum si in proiecte legate de eficienta energetica, precum Eco-Topitoria.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#oferta publica ALRO Slatina, #vanzare ALRO Slatina , #stiri ALRO