Alro Slatina a imprumutat de la BERD 180 de milioane de dolari

Vineri, 06 August 2010, ora 14:15
2135 citiri
Alro Slatina a imprumutat de la BERD 180 de milioane de dolari
Foto: ziaruldeolt.ro

Alro Slatina, cel mai mare producator de aluminiu din Europa Centrala si de Est, a incheiat cu BERD un acord de refinantare de 180 de milioane de dolari cu scopul sustinerii productiei si imbunatatirii energetice.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare acorda 75 milioane de dolari in nume propriu, iar 105 milioane de dolari vor fi sindicalizati catre banci comerciale, potrivit unui comunicat al producatorului de aluminiu.

"Acordul de refinatare semnat cu BERD ofera companiei o baza buna pentru continuarea strategiei de dezvoltare, consolidand, de asemenea, structura financiara", a declarat Marian Nastase, vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Alro.

"Suntem incantati de rezultatele negocierilor, deoarece reprezinta o recunoastere a stabilitatii companiei, a potentialului de crestere si a soliditatii programului implementat pentru depasirea crizei internationale. Suntem hotarati sa continuam strategia noastra pe termen lung de integrare verticala si concentrare pe produse cu valoare adaugata mare", a adaugat el.

Alro a implementat un program solid care ajuta compania sa isi consolideze pozitia pe piata internationala a aluminiului. Compania si-a asigurat resursele de materie prima, a repornit rafinaria de alumina din Tulcea si a realizat o buna structura a costurilor prin renegocierea contractelor cu furnizorii si prin imbunatatirea proceselor de productie. Iar acum, producatorul de aluminium a finalizat procesul de restructurare a creditelor.

Toate aceste masuri ofera companiei baza continuarii programului de dezvoltare pe termen lung, pentru cresterea productiei de bunuri cu valoare adaugata mare, imbunatatirea calitatii si gamei de produse la combinatul de la Slatina, se mai arata in comunicatul Alro.

Alro a realizat un profit net de 50,5 milioane de lei (aproximativ 16,9 milioane de dolari), in primul trimestru al acestui an, in comparatie 8,3 milioane de dolari, in primul trimestru al anului 2009. Cifra de afaceri a companiei, in primul trimestru din 2010, a fost de 414 milioane de lei (aproximativ 139 milioane de dolari), in comparatie cu 118,7 milioane de dolari in T1 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#Alro Slatina imprumut, #Alro Slatina BERD, #Alro Slatina refinantare , #stiri ALRO