Marii consumatori cer mai multa electricitate

Joi, 16 Octombrie 2008, ora 14:36
2809 citiri
Marii consumatori cer mai multa electricitate

Marii consumatori industriali au solicitat companiei Electrica o cantitate, insumata, dubla de electricitate pentru anul 2009, a declarat directorul general al Electrica SA, Corneliu Stan.

"Pentru 2009, ne-a fost solicitata de catre consumatorii industriali o cantitate, insumata, dubla de energie electrica, fata de necesarul de electricitate din 2008. Ma refer aici la clientii Electrica. Din toata aceasta cantitate de electricitate, avem deja asigurata 80%", a precizat Corneliu Stan, citat de Newsin.

Directorul general al Electrica a refuzat sa precizeze despre ce cantitate de energie electrica este vorba, motivand ca face acest lucru din cauza concurentei.

Astfel, Alro Slatina a cerut cu aproape 100% mai mult fata de cantitatea solicitata pentru acest an, Mittal Steel cu 6-7% mai putin si Oltchim, cu 20% mai mult.

Cei mai mari consumatori de energie electrica din tara sunt: producatorul de aluminiu Alro Slatina, combinatul siderurgic Mittal Steel si combinatul de ingrasaminte Oltchim, toti clienti ai companei de stat Electrica.

Compania de stat Electrica este distribuitor si furnizor de energie electrica detinut de stat. Compania a anuntat investitii de pana la 1,5 miliarde euro, in producere, pentru urmatorii cinci ani.

Prin filialele de distributie si cele de furnizare din Transilvania si Muntenia (Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord), precum si prin filiala Electrica Serv, Electrica deserveste aproximativ 5,5 milioane clienti.

Electrica detine in prezent 78% din capitalul social al acestor societati comerciale. In 2007, cifra de afaceri a companiei Electrica a fost de 6,115 miliarde lei, iar profitul net de 128 milioane lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#electrica, #energie, #alro slatina , #stiri ALRO