Ana Birchall si-a luat secretar de stat la Ministerul Justitiei un apropiat al Rodicai Stanoiu, cu un CV plin de controverse

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 09 Mai 2019, ora 09:27
6811 citiri
Ana Birchall si-a luat secretar de stat la Ministerul Justitiei un apropiat al Rodicai Stanoiu, cu un CV plin de controverse
Foto: captura video Youtube/Universul Juridic

Fostul judecator Ion Popa, fost director in cadrul Ministerului Justitiei in perioada mandatului Rodicai Stanoiu, a fost numit in functia de secretar de stat in MJ, potrivit deciziei premierului Viorica Dancila, publicata in Monitorul Oficial.

In acelasi timp, secretarul de stat Nicolae Liviu Popa, apropiat de fostul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, a fost eliberat din functie la cerere.

Ion Popa (60 de ani) s-a pensionat din magistratura in iulie 2018. Ultima instanta la care a activat a fost Curtea de Apel Bucuresti.

In 2018, Ion Popa a fost invitat la intalnirea CSM de la Alba Iulia, dedicata Centenarului Marii Uniri. El a scris articole de specialitate in revista CSM, Justitia in actualitate, coordonata de judecatorul Evelina Oprina.

El este cunoscut ca un apropiat al Rodicai Stanoiu si a lucrat in Ministerul Justitiei cand aceasta a condus institutia (2000-2004).

Popa a ocupat succesiv functiile de inspector general judecatoresc in cadrul Inspectiei Generale din Ministerului Justitiei (2001-2002) si director Directia Organizare Judiciara, resurse umane si statistica judiciara din MJ (2002-2004).

Acuzat ca si-a aranjat postul

Dupa plecarea Rodicai Stanoiu din MJ, Popa s-a dus secretar general al Consiliului Superior al Magistraturii (2005) . Ministrul Justitiei, Monica Macovei, si-a exprimat chiar a doua zi nemultumirea fata de desemnarea tandemului Ion Popa - Ilie Piciorus- adjunct al secretarului general la conducerea CSM.

Ministrul Justitiei era nemultumit de faptul ca Ion Popa (detasat ca director al Directiei de organizarea instantelor, resurse umane si statistica din minister) a organizat un concurs pentru ocuparea unui post de judecator la Curtea de Apel Bucuresti, post pentru care el a candidat si a castigat.

Astfel, in opinia ministrului Macovei, exista o suspiciune cu privire la modul in care magistratul a promovat examenul pentru functia de judecator de curte de apel.

Ion Popa a fost revocat, dupa cateva luni, din functia de secretar general al CSM chiar de plenul CSM, dupa ce un control a scos la iveala mai multe deficiente in activitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Ion Popa CSM, #Ion Popa secretar de stat, #Ion Popa judecator , #ministrul Justitiei