Ana Birchall e oficial interimar la Justitie. Iohannis a semnat decretele

Vineri, 10 Februarie 2017, ora 14:51
10819 citiri
Ana Birchall e oficial interimar la Justitie. Iohannis a semnat decretele
Foto: Guvernul Romaniei

Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretele privind demisia din functie a ministrului Justitiei, Florin Iordache, si numirea interimara a Anei Birchall.

Cele doua decrete au fost semnate vineri dupa-amiaza, potrivit unui anunt al Administratiei Prezidentiale, la aproape 24 de ore de la demisia lui Iordache.

Iata care au fost primele declaratii ale lui Birchall, in calitate de ministru interimar al Justitiei

Reamintim ca Florin Iordache, si-a dat, joi, demisia din functia de ministru al Justitiei. El a facut anuntul imediat dupa sedinta de guvern, in jurul orei 14:50, intr-o declaratie care a durat doar 45 de secunde. Cu toate acestea, Florin Iordache a citit textul demisiei, dupa care a plecat fara a raspunde la vreo intrebare a jurnalistilor.

Demisia lui Florin Iordache vine in urma ordonantei 13, care prevedea modificarea Codurilor Penale. De cand a fost aprobata, din 31 ianuarie, oamenii au iesit zilnic in strada sa ceara abrogarea ei, precum si demisia ministrului Justitiei si a intregului Guvern.

Dupa mai putin de doua ore, premierul Sorin Grindeanu i-a transmis presedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, in functia de ministru interimar al Justitiei.

Ana Birchall are 43 de ani, iar de 11 ani este membru PSD. A fost consiliera lui Mircea Geoana, pe vremea cand acesta era ministru de Externe, si a lui Victor Ponta, cand fostul lider al PSD era prim-ministru.

Este licentiata in Stiinte Juridice la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Drept, in anul 1996 absolvind si Facultatea de Drept si Relatii Internationale Nicolae Titulescu, ca sef de promotie.

Ulterior, Ana Birchall a urmat cursuri de master in Drept la Yale Law School, Yale University, SUA, iar in 2002 a devenit doctor in Drept la Yale Law School.

Citeste mai multe despre Ana Birchall:

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Ana Birchall ministru interimar Justitie, #iohannis decret demisie Iordache, #Iohannis decret numire Birchall, #Iohannis decrete Ministerul Justitiei , #ministrul Justitiei