Birchall continua contrele cu Savonea: Fiecare o sa raspundem pentru ce am facut sau nu am facut in raportul MCV

Luni, 21 Octombrie 2019, ora 11:52
5431 citiri
Birchall continua contrele cu Savonea: Fiecare o sa raspundem pentru ce am facut sau nu am facut in raportul MCV
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Ministrul Justitiei, Ana Birchall, a declarat luni dimineata ca era normal ca CSM sa faca observatii, asa cum au facut ANI sau Parlamentul, in cazul draftului raportului MCV.

Asta dupa ce in weekend fostul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, si CSM, condus de Lia Savonea, au reclamat ca draftul raportului MCV a fost clasificat.

Birchall spune ca regreta ca invitatia lansata cu buna credinta catre Consiliul Superior al Magistraturii de a vedea draftul raportului MCV a fost tratata cu refuz, spunand ca procedura a fost la fel ca in anii trecuti.

"Am lansat aceasta invitatie, i-am invitat exact in momentul in care Ministerul Justitiei a fost notificat de catre Ministerul Afacerilor Externe ca o sa primim documentul.

Eu regret ca la un gest de buna credinta si un gest de curtoazie institutionala, pentru ca mie mi se se pare normal ca fiecare sa isi formuleze eventuale observatii in dreptul sau, asa cum, de exemplu, au facut reprezentantii Parlamentului si ai celor de la ANI, asa cred eu ca era normal si din partea CSM-ului, dar sigur ca nu pot eu sa comentez intr-un fel sau altul, doar regret ca o invitatie lansata cu buna credinta si un gest de deschidere si cooperare loiala interinstitutionala a fost tratata cu un asemenea refuz.

Dar sa stiti ca fiecare pana la urma o sa raspundem, fiecare in dreptul nostru, pentru ceea ce am facut si ceea ce nu am facut in acest raport. O sa vedeti maine sau poimaine", a afirmat Ana Birchall, citata de News.ro.

Ea a explicat ca nu este vorba de raportul MCV, ci de un draft de lucru, iar procedura este la fel ca in anii trecuti.

"Nu este vorba de raport MCV, este vorba de un draft de lucru, este o mare diferenta. Anul acesta nu s-a procedat altfel decat in anii trecuti. Deci documentul a venit in aceasta forma, exact cum au venit si in anii trecuti, si am vazut comentariul unui fost ministru al Justitiei (Tudorel Toader - n.red.) si ma abtin sa fac eu comentarii, probabil ca domnia sa nu cunoaste regimul, pentru ca inteleg ca nici macar nu era in minister atunci cand colegii mei si colegele mele lucrau la eventualele observatii.

Eu m-am saturat de atatea minciuni propagate in spatiul public, s-a demonstrat ca ceea ce am spus eu de la inceput este adevarul, confirmat si de catre Ministerul Afacerilor Externe si anume ministrul Justitiei si Ministerul Justitiei nu au intervenit nici sub forma regimului documentului si nici asupra termenelor de raspuns si faptul ca eu cu colegele si colegii mei si colegi din Parlament am fost aici si sambata la munca si altii nu au dorit sa vina este fix problema lor, dar mi se pare normal ca fiecare sa fi putut face observatii in dreptul nostru", a mai afirmat Ana Birchall.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Ana Birchall CSM, #Ana Birchall Lia Savonea, #Ana Birchall Lia Savonea minciuni CSM , #ministrul Justitiei