Ana Birchall a aflat din presa ca a fost exclusa din PSD: Nu am fost invitata la sedinta sa aud capetele de acuzare

Marti, 12 Noiembrie 2019, ora 20:45
8340 citiri
Ana Birchall a aflat din presa ca a fost exclusa din PSD: Nu am fost invitata la sedinta sa aud capetele de acuzare
Foto: Facebook/Ana Birchall

Fostul ministru al Justitiei, Ana Birchall, spune ca a aflat din presa ca a a fost exclusa din PSD, precizand ca nici macar nu a fost chemata la sedinta Comitetului Executiv National al partidului pentru a auzi "capetele de acuzare".

"Asta seara, am aflat cu surprindere, din presa, ca am fost exclusa din PSD, adica din partidul in care am muncit o viata intreaga, fara ca macar sa fi fost invitata la sedinta sa aud "capetele de acuzare" si sa pot raspunde.

In ciuda acestei atitudini de neinteles din partea colegilor mei, nu ma voi dezice de valorile care m-au ghidat pe parcursul intregii mele cariere politice: justitia, profesionalismul, responsabilitatea, valorile europene si euroatlantice", a scris Ana Birchall pe Facebook.

Fostul ministru al Justitiei afirma ca pleaca din partid cu constiinta curata.

"Plec din acest partid cu constiinta curata ca am gestionat agendele institutiilor pe care le-am condus, cu echilibru, seriozitate si profesionalism. Sustin in continuare ca valoarea, profesionalismul si cinstea trebuie sa primeze in orice functie din statul roman, indiferent de culoarea politica. M-am pus mereu in slujba romanilor, a Romaniei, si o voi face in continuare, fara nicio abatere de la acest deziderat.

In mod special, vreau sa amintesc de mandatul excelent pe care l-am avut in fruntea Ministerului justitiei, unde, alaturi de fostele mele colege si de fostii mei colegi, adevarati profesionisti ai dreptului, am muncit cu seriozitate, cu buna credinta, cu responsabilitate si profesionalism pentru a asigura respectul fata de lege, domnia legii, pentru a apropia actul de justitie de romani, incepand astfel un proces de recastigare a increderii in actul de justitie din Romania, greu incercata in ultimii 3 ani.

Adresez multumiri reprezentantilor presei care au reflectat cu buna credinta activitatea mea din ultimii ani. Merg cu incredere inainte, inarmata cu multa rabdare si cu credinta ca in Romania lucrurile se vor aseza pe un fagas normal", conchide Ana Birchall.

Presedintele PSD, Viorica Dancila, a anuntat, miercuri, dupa sedinta Comitetului Executiv ca fostul ministru al Justitiei, Ana Birchall, precum si Cosmin Gusa au fost exclusi din partid.

"La propunerea colegilor s-a luat in discutie si s-a votat excluderea Anei Birchall si a lui Cosmin Gusa. Colegii au fost foarte nemultumiti de atitudinea lui Cosmin Gusa. Modul in care s-a raportat la PSD nu a fost corect.

S-a votat si excluderea parlamentarilor care au votat investirea Guvernului Orban", a declarat Viorica Dancila.

Liderul PSD a precizat ca s-a abtinut de la vot.

In urma cu o saptamana, Viorica Dancila a spus ca este "o foarte mare nemultumire" in partid legata de activitatea fostului ministru al Justitiei Ana Birchall, iar situatia acesteia va fi discutata intr-o sedinta a Comitetului Executiv.

"Este o foarte mare nemultumire in randul partidului in ceea ce priveste activitatea doamnei Ana Birchall", a declarat Dancila.

Aceasta a reamintit ca o revocase din functie pe Birchall de la Ministerul Justitiei, dar presedintele Klaus Iohannis a refuzat sa o revoce.

Dancila a mai spus ca, dupa ce a vazut aprecierile pe care le-a facut Klaus Iohannis la adresa activitatii Anei Birchall la Ministerul Justitiei, a inteles de ce Iohannis a refuzat sa o revoce din functie.

Declaratia vine in contextul in care seful statului i-a multumit, saptamana trecuta, Anei Birchall pentru munca sa ca ministru al Justitiei si a spus ca a constatat ca aceasta s-a "implicat total" in rezolvarea problemelor.

Citeste si Dancila critica prezenta lui Iohannis la unele ministere si anunta formarea unui grup PSD care va monitoriza Guvernul Orban

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ana Birchall exclusa PSD , #stiri Ana Birchall