Ana Birchall vine cu precizari, dupa ce Ponta i-a pomenit numele in dosarul Blair (Video)

Luni, 12 Septembrie 2016, ora 23:08
11261 citiri
Ana Birchall vine cu precizari, dupa ce Ponta i-a pomenit numele in dosarul Blair (Video)
Foto: Hepta.ro

Deputatul Ana Birchall precizeaza ca implicarea ei in vizita lui Tony Blair nu a vizat finantarea costurilor, ci doar aspecte legate de protocol si de agenda vizitei, precizarea ei survenind dupa ce Victor Ponta a afirmat ca aducerea in Romania a fostului premier britanic a fost initiata de catre Birchall.

"In calitate de secretar international al PSD era o obligatie profesionala de a propune organizarea unor evenimente, inclusiv cu invitati de marca de peste hotare", a scris pe Facebook Ana Birchall.

Ea sustine ca, in afara contactului initial cu echipa lui Blair, implicarea sa initiata a vizat chestiuni organizatorice, precum recomandari de potentiali invitati la dezbaterea publica, recomandari privind alegerea moderatorului dezbaterii, recomandari pentru posibile interviuri in mass-media romaneasca, intalniri de lucru cu ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, intampinarea la aeroport alaturi de ambasadorul britanic a lui Tony Blair.

"Fiind persoana care a mijlocit dialogul initial si schimbul de contacte intre echipa dlui Blair si fundatia din Romania ce a facut posibil evenimentul, implicarea mea ulterioara a vizat exclusiv elemente de agenda si protocol", a afirmat deputatul PSD.

Birchall neaga orice implicare in apsectele financiare ale vizitei lui Blair.

"Mi s-a transmis foarte limpede faptul ca dl. Tony Blair nu va percepe onorariu, dar incurajeaza gazdele sa sprijine o actiune caritabila indicata de domnia sa. Neavand legitimitatea si calitatea juridica sa ma implic in aspectele de natura financiara am transmis fundatiei organizatoare din Romania mesajul echipei oaspetelui din Marea Britanie, pentru continuarea directa a dialogului, contributia mea oprindu-se aici", a mai spus deputatul PSD.

Ce a spus Ponta despre Birchall

Victor Ponta a afirmat, luni, intr-o postare pe Facebook, ca invitarea fostului prim-ministru britanic Tony Blair a fost o initiativa a deputatului Ana Birchall care, la acea vreme, era secretar international al PSD, tot ea ocupandu-se si de donatiile pentru o fundatie caritabila pe care Blair le-a agreat in locul onorariului sau.

Intr-o postare intitulata "Adevarul despre 'scandalul Blair;", Victor Ponta ofera o serie de detalii legate de invitarea lui Tony Blair in Romania.

"Aceasta actiune a fost facuta la initiativa doamnei Ana Birchall, pe atunci secretar international al PSD (devenita ulterior deputat PSD de Vaslui dupa alegerile din decembrie 2012). Doamna Birchall a contactat biroul lui Tony Blair printr-un prieten (fost coleg) britanic Matt Browne, iar invitatia a fost transmisa printr-o fundatie din SUA, Center for American Progress.

(...) Singurul aspect cu care doamna Birchall m-a informat legat de alte cheltuieli a fost faptul ca domnul Blair nu solicita onorariu, insa incurajeaza organizatorii din Romania sa faca o donatie catre o fundatie de caritate indicata de catre domnia sa. Nefiind vorba de bani de la PSD nu am cerut detalii si nici nu m-am implicat in vreun alt fel in acest aspect", afirma Ponta.

Victor Ponta si Sebastian Ghita, se afla sub control judiciar in acest dosar, fostul premier fiind acuzat de trafic de influenta si complicitate la spalare de bani, iar Ghita de spalare de bani.

Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghita pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair in Romania, iar in schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD, sustin anchetatorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ana Birchall Tony Blair, #Birchall scandal Blair, #Birchall Blair Ponta, #Ponta Blair Romania , #stiri Ana Birchall