O mare tenismena: "Am trait doua razboaie, m-am antrenat printre bombardamente"

Vineri, 12 Februarie 2016, ora 21:31
5949 citiri
O mare tenismena: "Am trait doua razboaie, m-am antrenat printre bombardamente"
Foto: Facebook/ Ana Ivanovic

O tenismena aflata pe numarul 1 WTA in anul 2008 si castigatoare a Roland Garros in acelasi an a povestit cum a trecut prin doua razboaie in copilarie si cum se antrena printre bombardamente si sirene.

Intr-un interviu pentru Sports Net, frumoasa tenismena Ana Ivanovici a povestit despre copilaria sa petrecuta in fosta Iugoslavie.

"Toti antrenorii spuneau ca sunt foarte talentata si ca am potential, dar nu a fost usor din cauza faptului ca veneam din Serbia. Anii '90 au fost cei mai grei pentru tara noastra - am trecut prin doua razboaie. A fost foarte greu pentru noi sa ne antrenam si sa calatorim, mai ales pentru ca tenisul nu era un sport foarte popular acasa.

Insa dragostea mea pentru joc i-a facut pe parintii mei sa ma sustina complet si am fost foarte norocoasa sa am sponsori la o varsta mica, iar asta m-a ajutat sa joc mai multe turnee si sa merg un pic in strainatate, ceea ce m-a ajutat sa devin jucatoare profesionista", a spus Ana Ivanovici.

Intrebata cum se antrena in perioada razboiului, sarboaica a precizat: "Cand aveau loc bombardamentele, de la pranz pana la aproape 6 dimineata (a doua zi - n.red.), aveam aceste sirene care indicau practic pericolul atacurilor".

"Asa incat ne antrenam de la 7 la 9 dimineata, apoi mergeam inapoi acasa si stateam in casa cea mai mare parte a zilei. (...) Intre bombardamente, obisnuiam sa participam la turnee", a mai spus Ivanovici.

"Aveam regulile astea: daca meciurile incepeau si apoi se auzeau sirenele, meciurile se incheiau si nu incepeau altele noi. (...) A fost felul nostru de a suprevietui", a completat tenismena de pe locul 20 WTA.

Aceasta a mai explicat ca s-a antrenat intr-o piscina olimpica, golita de apa, in care s-au amenajat doua terenuri de tenis.

"Nu aveau bani sa o incalzeasca, asa ca nu o foloseau multi oameni. Pentru ca nu aveam terenuri de tenis in interior, au decis sa goleasca piscina si sa puna mocheta inauntru pentru a face doua terenuri, care erau la aproape 20 de centimetri de perete. Si asa ne antrenam iarna, pentru ca asta era tot ce aveam", a mai declarat Ivanovici.

Jucatoarea de 28 de ani, nascuta la Belgrad, si-a atins maximul carierei in anul 2008, cand a devenit liderul WTA si a castigat Roland Garros, fiind finalista la Australian Open. Nascuta la Belgrad, a devenit jucatoare profesionista in anul 2003.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Ana Ivanovici antrenament bombardamente, #Ana Ivanovici razboaie , #stiri Ana Ivanovici
Comentarii