Licitatia pentru tronsonul Cernavoda-Medgidia, lansata saptamana viitoare

Vineri, 27 Mai 2011, ora 18:36
1331 citiri
Licitatia pentru tronsonul Cernavoda-Medgidia, lansata saptamana viitoare
Foto: Arhiva

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat vineri ca licitatia pentru tronsonul de autostrada Cernavoda-Medgidia se va lansa saptamana viitoare si estimeaza ca in august vor fi semnate contractele, castigatorii avand trei luni pentru proiectare si 12 luni pentru executie.

"Saptamana viitoare se va lansa licitatia pentru tronsonul Cernavoda-Medgidia de pe autostrada Bucuresti-Constanta si estimam ca vom semna contractul in luna august, iar castigatorii vor avea la dispozitie trei luni de proiectare si 12 luni pentru executie. La anul, probabil, vom circula pe autostrada pana la Constanta", a spus Boagiu.

Ministrul a precizat ca, de la sfarsitul lunii iulie, cand tronsonul de 14 km Basarabi (Murfatlar) - Constanta va fi gata, se va circula pe o cale in dublu sens de circulatie.

Anca Boagiu a adaugat ca toti constructorii care castiga licitatii trebuie sa prezinte sase termene de executie intermediare, pentru fiecare termen depasit urmand sa plateasca penalizari de 500.000 de euro plus 0,1% din valoarea contractului, pe zi de intarziere.

"Pe tronsonul Medgidia - Constanta, in lungime de 30 de kilometri, se va putea circula in vara anului 2012. Acest tronson de autostrada este cel care se termina la centura Constanta. Contractul pentru lucrarile la tronsonul Medgidia-Constanta lotul 7, efectuate de Asocierea Astaldi - Max Boegl este in valoare de circa 165 milioane euro, iar lucrarile sunt in proportie de 70% efectuate", a precizat directorul adjunct sef de santier al Asocierii, Adrian Adler.

Pe tronsonul Medgidia - Constanta, in zona Valul lui Traian, s-a descoperit un sit arheologic care dateaza din sec IX-X-XI, o necropola cu peste 300 de morminte.

"Pana in 5 iunie va fi cercetata aceasta necropola si se va putea intra pentru inceperea lucrarilor. Am fost sceptica cand am auzit de descarcarile arheologice, dar acum, venind la fata locului si vazand un numar mare de arheologi, mi-am dat seama ca sunt probleme. Descarcarea sitului arheologic se va face pana pe 5 iunie si daca este nevoie vom ajuta si vom dubla forta de munca, sa respectam termenele lucrarii", a declarat Anca Boagiu.

Contrar estimarilor ministrului, seful de sectie de la Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta, Traian Cliante, a spus ca cercetarile ar putea fi intarziate, iar lucrarile la autostrada ar putea incepe dupa termenul de 5 iunie.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a notificat, pe 11 aprilie, firma Colas cu privire la rezilierea contractului pentru proiectarea si executia autostrazii Cernavoda-Constanta, tronsonul Cernavoda-Medgidia, si a anuntat ca intreprinde demersuri pentru o noua licitatie de atribuire.

Potrivit CNADNR, masura a fost luata de catre Companie ca urmare a refuzurilor repetate ale Colas de a continua executia lucrarilor invocand diverse motive pentru a justifica intarzierile si avand in vedere lipsa unei planificari si mobilizari corespunzatoare, precum si lipsa aprovizionarii cu materiale.

Antreprenorul nu a finalizat proiectarea pe o lungime de aproximativ 14 km din cei 20,3 km si nu a obtinut avizele si acordurile necesare, inclusiv Autorizatia de Construire, insa solicita costuri suplimentare importante si prelungirea termenului de executie cu 24 de luni, se arata intr-un comunicat al CNADNR.

Compania de Drumuri precizeaza ca pe sectorul de 5,5 km aflat in executie, lucrarile au fost incepute cu intarziere in vara anului 2010, iar incepand cu luna octombrie 2010 executia lucrarilor la podete si structuri a fost oprita de Inspectoratul de Stat in Constructii, ca urmare a nerespectarii de catre Antreprenor, in calitatea sa de Proiectant, a prevederilor Legii 10/1995 privind calitatea in constructii.

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat la inceputul lunii martie, in cadrul unui forum, ca francezii de la Colas au cerut in plus opt milioane de euro pentru lucrarile la tronsonul de autostrada Cernavoda-Medgidia, dar le-a transmis ca, daca refuza sa lucreze, "nu au decat sa plece acasa".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Anca Boagiu licitatie autostrada, #licitatie tronson Cernavoda Medgidia , #ministrul Transporturilor