PSD ii cere Ancai Boagiu clarificari despre majorarile salariale de la CNADNR

Vineri, 17 Iunie 2011, ora 15:20
2241 citiri
PSD ii cere Ancai Boagiu clarificari despre majorarile salariale de la CNADNR
Foto:business-forum.ro

Departamentul de Transporturi al PSD cere clarificari de la Anca Boagiu in legatura cu majorarea salariilor unor directori de la CNADNR in conditiile in care alti angajati din domeniul gestionat de Ministerul Transporturilor, precum cei de la CFR Marfa, sunt pe punctul de a-si pierde slujba.

"La Ministerul Transporturilor, Anca Boagiu a decis, singura, ce categorii de angajati sunt in criza si ce categorii au iesit din recesiune. In timp ce, in cadrul Companiei CFR Marfa, prin contractul colectiv de munca pe anul in curs, incepand cu prima decada a lunii iulie 2011 se va pune in practica un program de concediere colectiva prin reducerea a 3.000 de posturi si se va reduce programul de lucru cu doua zile, conducerea Ministerului Transporturilor a decis majorarea salariilor pentru alte categorii de personal, cum ar fi consilieri, directori si sefi de directii. (...) Astfel, conducerea Ministerului Transporturilor a decis majorarea cu pana la 75% a veniturilor unor anumiti angajati, cum ar fi cei de la CNADNR", spun cei de la PSD, intr-un comunicat.

PSD se refera la dezvaluirile de presa din ultimele zile despre salariile de la Compania de Autostrazi si da cateva exemple: "Mihai Horia Nicolae, director al Directiei Licitatii, Contractare si Servicii Suport, a castigat 17.067 lei, dupa ce salariul de baza de 5.900 a fost majorat cu 75% si suplimentat cu spor de vechime si indemnizatie de conducere; Petre Dumitru, sef al Directiei Calitate si Protectia Mediului - 16.768 lei, Madalina Darvaru, consilier al directorului general - 13.414 lei; Ionut Laurentiu Masala, director general adjunct economic si Dan Nicolae Buscu, director gestionare fonduri - 15.142 lei; Constantin Grigoroiu, director general adjunct intretinere - 11.549 lei".

Paralel cu majorarea salariala de la aceasta companie, CFR Marfa se pregateste de restructurari, acuza social-democratii. "Potrivit sindicalistilor din CFR, reducerea timpului de lucru este, conform unor documente, de patru zile pe luna, si nu de doua, cum sustin reprezentantii CFR Marfa. Astfel, reducerea programului de lucru de la cinci la patru zile provoaca salariatilor o pierdere salariala de 20%, care se adauga unei reduceri a veniturilor salariale de 30%, hotarata in 2010 si valabila si pentru anul 2011 si vine pe fondul reducerilor de personal", mai arata comunicatul.

"Destrabalarea pe bani publici, de la Ministerul Transporturilor se face cu ignorarea totala a angajatilor, dar si cu ignorarea atributiilor pe care ministerul le are, si anume atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea si modernizarea infrastructurii rutiere. In loc sa intocmeasca proiecte care ar aduce bani europeni si ar permite inclusiv cresteri salariale pentru cei care acum sunt concediati, reprezentantii ministerului, fie din incompetenta, fie din rea vointa, au reusit performanta de a nu plati in luna mai niciun ban din fonduri europene pentru proiectele de infrastructura", adauga social-democratii.

Ei ii mai imputa ministerului condus de Anca Boagiu ca "ultimele trei luni au fost cele mai proaste din acest an pentru absorbtia de fonduri europene, platile pentru infrastructura facute in aceasta perioada ridicandu-se la 2,7 milioane de euro". "In perioada 2007-2013 Romania are disponibile fonduri europene de 4,5 miliarde de euro pentru infrastructura, insa la sfarsitul lunii mai 2011, responsabilii din Ministerul Transporturilor reusisera sa plateasca din acesti bani sub 120 de milioane de euro, adica 2,6% din total", spune comunicatul.

Pesedistii ii cer clarificari lui Boagiu despre salariile de la CNADNR si absorbtia fondurilor europene. "Departamentul pentru Transporturi si Infrastructura PSD cere Ministrului Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, sa clarifice public informatiile privind cresterile salariale din cadrul companiilor din subordinea ministerului si sa explice de ce gradul de absorbtie a fondurilor europene este putin peste zero. De asemenea, reprezentantii Departamentului PSD cer Ministrului Anca Boagiu sa explice celor 3.000 de angajati ai CFR cum este posibil ca, in timp ce ei sunt dati afara, altora li se dubleaza salariile, si romanilor de ce, in timp ce ei circula pe cele mai proaste sosele din Europa, directorii din Ministerul Transporturilor isi bat joc de banii lor", conchid reprezentantii PSD.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#PSD Boagiu salarii CNANDR, #PSD clarificari Anca Boagiu , #ministrul Transporturilor