Reportaj Sky News cu traficanti de arme: Ambasada romana la Londra a transmis un drept la replica postului TV

Marti, 09 August 2016, ora 17:57
4685 citiri
Reportaj Sky News cu traficanti de arme: Ambasada romana la Londra a transmis un drept la replica postului TV
Foto: Facebook/Kalashnikov AK47

Ambasada Romaniei in Marea Britanie spune ca a preluat informatiile primite de la Politia Romana legate de faptul ca armele care apar in reportajul Sky News sunt de vanatoare, nu de razboi, si le-a transmis postului britanic de televiziune ca drept la replica.

Aceleasi informatii au fost remise si Ministerului de Externe britanic si Agentiei Nationale pentru Infractionalitate.

Misiunea diplomatica romana la Londra a precizat, la solicitarea News.ro, ca a preluat informatiile preliminare oferite de la Politia Romana si DIICOT ca reactie la reportajul Sky News in care un jurnalist incerca sa cumpere arme de la presupusi traficanti romani, si anume ca respectivele arme sunt de vanatoare si pot fi achizitionate legal si ca deocamdata nu exista date care sa indice ca provin ca urmare a savarsirii de contrabanda.

"Precizam ca elementele de mai sus au fost comunicate de Ambasada, cu scop de drept la replica, postului de televiziune Sky News. De asemenea, precizarile autoritatilor romane au fost transmise ministerului britanic al afacerilor externe si Agentiei Nationale pentru Infractionalitate (National Crime Agency) ", a aratat ambasada romana din Marea Britanie.

Ambasada Romaniei a sesizat si autoritatea de reglementare din domeniul comunicatiilor din Marea Britanie, OFCOM, referitor la continutul acestui reportaj.

"In scrisorile transmise entitatilor mentionate, ambasada a subliniat caracterul imprecis, incomplet si incorect al informatiilor prezentate in reportajul mentionat, care nu sustin concluziile anchetei jurnalistice respective, si care sunt de natura a proiecta o imagine negativa a Romaniei in randul publicului britanic", mai precizeaza reprezentanta romana de la Londra.

Ce spun autoritatile romane

Politia Romana a anuntat luni ca armele prezentate in imagini sunt de vanatoare si pot fi detinute legal in tara noastra de catre vanatori, colectionari, precum si de personalul silvic.

De asemenea, procurorul-sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, luni, intrebat despre imaginile transmise de jurnalistii britanici, ca nu este exclusa o tentativa de discreditare, pentru ca, din ce a vazut, ca nespecialist, poate sa spuna ca acele arme nu erau de razboi, ci de vanatoare, iar filmarea unor traficanti pare greu de crezut.

Horodniceanu a precizat ca deocamdata nu este deschis un dosar penal, urmand sa se stabileasca modul in care se va proceda in acest caz, dupa discutii cu autoritati din alte state.

Ancheta Sky News cu traficanti din Romania care vand arme oricui, si teroristilor: DIICOT intra pe fir

Televiziunea britanica Sky News a transmis sambata o ancheta jurnalistica despre care a spus ca a fost filmata in Romania, realizata de jurnalistul Stuart Ramsay, in care presupusi traficanti le prezinta jurnalistilor arme pe cere ar fi intentionat sa le vanda oricui, inclusiv teroristilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Ambasada romana Londra Sky News, #Ambasada romana Londra arme , #trafic arme