Economia americana a incetinit

Vineri, 29 Aprilie 2011, ora 10:05
1223 citiri
Economia americana a incetinit

Economia americana a incetinit semnificativ in primele trei luni ale acestui an, pe masura ce preturile ridicate la combustibili au afectat cheltuielile de consum.

Vremea nefavorabila a amanat proiectele de constructii, iar guvernul federal a redus masiv cheltuielile de aparare, informeaza Reuters.

Departamentul american al Comertului a anuntat, joi, ca, potrivit primelor estimari in perioada ianuarie-martie 2011, Produsul Intern Brut al SUA nu a crescut decat cu 1,8% in ritm anual, dupa o crestere de 3,1% inregistrata in ultimele trei luni ale anului trecut. Economistii se asteptau la o crestere de 2%.

Datele preliminare arata ca cheltuielile de consum, responsabile pentru aproximativ 70% in economia americana, au crescut cu 2,7% in primul trimestru, dupa o crestere de patru procente in ultimele trei luni din 2010.

Achizitiile guvernamentale au scazut cu 5,2% in ritm anual, cea mai mare scadere de dupa 1983, iar cheltuielile pentru aparare au scazut cu 11,7% in ritm anual, cea mai mare scadere din ultimii sase ani. Constructiile rezidentiale au scazut cu 4,1%, in timp ce investitiile in structurile nerezidentiale au scazut cu 21,7%, cel mai mare declin inregistrat de la finele lui 2009.

Banca centrala a SUA (Fed) a recunoscut, miercuri, ca economia a incetinit in primul trimestru si a decis sa-si revizuiasca in jos estimarile de crestere pentru 2011 pana la 3,1 - 3,3%. Comparativ, in luna ianuarie, oficialii Fed mizau in acest an pe o expansiune cuprinsa intre 3,4 si 3,9%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
#economie SUA scadere, #preturi ridicate SUA, #indicatori economici SUA , #statistici