Agassi: Am consumat droguri!

Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 13:54
2659 citiri
Agassi: Am consumat droguri!

Fostul lider mondial al ATP, americanul Andre Agassi, a recunoscut in autobiografia sa, care va fi publicata la 9 noiembrie, ca s-a dopat cu metamfetamina in 1997.

Tenismenul a explicat ca a ajuns sa consume metamfetamina in 1997, deoarece nu era in forma si avea probleme cu sotia sa de pe atunci, actrita Brooke Shields. Agassi povesteste ca totul a avut loc in locuinta sa si ca a consumat drogul impreuna cu asisentul sau. Ulterior, tenismenul a fost testat pozitiv, dar tot el povesteste ca i-a mintit pe oficialii ATP si a scapat de suspendare.

"Slim (n.r. asistentul sau) m-a intrebat daca vreau sa imi recapat starea de spirit de dinainte si imediat a pus pe masa o pulbere alba si a tras pe nas, apoi am facut si eu acelasi lucru. A urmat un moment de tristete imensa, de vinovatie, dupa care a inceput euforia. Nu ma simtisem niciodata atat de viu, de plin de speranta", a declarat Agassi.

Tenismenul povesteste cum ulterior a realizat gravitatea celor intamplate: "Am mers acasa plangand si am curatat tot. Am sters praful, am facut curat in baie si chiar am facut paturile. Numele meu, cariera mea, totul era in joc. Tot ce muncisem eu putea sa dispara. Cateva zile mai tarziu m-am asezat pe un scaun si am scris o scrisoare catre ATP, plina de minciuni amestecate cu jumatati de adevar". Agassi explica si cum a reusit sa scape exact de suspendare: "Slim, pe care deja il concediasem, era un recunoscut consumator de droguri, care amesteca substanta cu sucurile. Atunci a venit minciuna principala, am scris ca din greseala am baut racoritoarea lui Slim. Am semnat scrisoarea, ma simteam rusinat, desigur, si mi-am promis ca minciuna aceea era punctul final pentru tot ceea ce facusem".

Dupa ce a trimis aceasta scrisoare, ATP a retras proba pozitiva si nu a permis ca testul sa fie facut public, chiar daca in lumea tenisului exista deja zvonul ca Agassi fusese depistat pozitiv.

Andre Agassi a cucerit medalia de aur in 1996 la JO de la Atlanta, dar in 1997 nu a castigat niciun turneu important. Urmatorul sau titlu de Mare slem a venit abia in 1999, la Roland Garros, care a fost practic resuscitarea carierei sale, avand in vedere ca in acelasi an cucerea si US Open.

Autobiografia lui Andre Agassi va fi facuta publica la 9 noiembrie sub titlul "Open: O autobiografie". Americanul a castigat peste 30 de milioane de dolari in cariera de tenismen si are trecute in palmare 8 titluri de Mare slem. Agassi este casatorit cu fosta tenismena Steffi Graf si au impreuna doi copii.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Andre Agassi, #Agassi consum droguri , #stiri Andre Agassi