Andreea Marin implineste 36 de ani

Miercuri, 22 Decembrie 2010, ora 11:45
4128 citiri
Andreea Marin implineste 36 de ani
Foto: cascar.ro

Andreea Violeta Marin Banica, pe numele sau complet, una dintre cele mai cunoscute si iubite prezentatoare de televiziune din ultimii 20 de ani, implineste miercuri 36 de ani.

Ea s-a nascut pe 22 decembrie 1974 in orasul Roman, judetul Neamt.

Adevarata diva a micului ecran pentru publicul larg, Andreea Marin s-a remarcat si prin implicarea in proiecte sociale majore, derulate pe plan international, vizand in special ajutorarea celor loviti, intr-un fel sau altul, de vicisititudinile vietii.

A debutat in televiziune ca prezentatoare a unei emisiuni pentru copii la TVR Iasi.

A facut fulminant cariera la Bucuresti, in special la Televiziunea Nationala, unde, vreme de zece ani a fost reporter, realizator si moderator.

Maestru de ceremonii la evenimente majore, urmarite de milioane de telespectatori, precum: Eurovision Romania, Festivalul de Muzica Usoara de la Mamaia, Cerbul de Aur, Gala Nationala a Sportului.

Gazda si director de program al emisiunii de mare impact emotional la public "Surprize, surprize", realizata in prime-time pe segment social/diverisment, cel mai urmarit spectacol tv in Romania noua ani la rand.

Andreea Violeta Marin Banica este director de comunicare pentru Prime Time World Broadcast, companie internationala de productie TV din Madrid fondata de regretatul Valeriu Lazarov, care realizeaza programe in prime-time pentru TVR si Antena 1.

Este prima femeie jurnalist din Romania care a escaladat cel mai inalt si cunoscut munte al Africii, Kilimanjaro, realizand documentarul de mare succes cu acelasi nume.

A mai realizat alte cateva reusite filme documentare, precum: 'Andreea Marin la Holywood' (12 episoade), 'Thailanda-Academia de Turism', 'Cuba secreta', '812-Soimii Carpatilor' - realizat in Irak.

Andreea Violeta Marin Banica este implicata in numeroase campanii umanitare si este primul ambasador UNICEF al Bunavointei pentru Romania.

A primit numeroase premii pentru prestanta, actiunile sale si nu in ultimul rand pentru farmecul personal: Cea mai sexy romanca-2001, Femeia anului-2004, Cea mai buna prezentatoare tv, Premiul pentru feminitate s.a.

A obtinut primul loc in topul celor mai de succes femei din Romania (si locul 29 in ierarhia generala) in urma studiului 'Cele mai de succes 50 de femei din Romania' realizat de revista Capital.

Este casatorita cu o alta celebritate a perioadei postdecembriste, Stefan Banica junior si impreuna au o fetita, Violeta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Andreea Marin Banica biografie, #femei celebre din Romania, #Stefan Banica Junior , #Surprize Surprize