Topul celor mai de succes femei din Romania

Marti, 25 Martie 2008, ora 17:19
6741 citiri
Topul celor mai de succes femei din Romania

Topul Capital "100 Femei de succes" a adus o surpriza neplacuta pentru Andreea Marin-Banica, insa placuta pentru rivala sa, Mihaela Radulescu. Daca anul trecut cele doua vedete se aflau la egalitate, anul acesta Andreea Marin este cu 14 pozitii mai jos decat Mihaela Radulescu. Aflat la cea de-a cincia aparitie, clasamentul realizat de revista Capital reuneste personalitati feminine care au obtinut performante remarcabile in afaceri, management, arta si cultura, medicina, sport, politica sau diplomatie, arata Evenimentul Zilei.

Ana Maria Mihaescu, sefa misiunii International Finance Corporation in Romania si Republica Moldova, ocupa prima pozitie in topul celor mai puternce femei din tara in anul 2007.

Pe locul doi s-a clasat Virginia Gheorghiu, director adjunct al Bancii de Reconstructie si Dezvoltare, o femeie care organizeaza activitatea acestei institutii in 11 tari.

Pozitia a treia a fost ocupata de Georgiana Pogonaru, general manager Romcolor 2000, companie pe care intentioneaza sa o listeze in 2008 la Bursa.

Camelia Sucu, general manager al companiei Class Mob si fosta sotie a omului de afaceri Dan Sucu, s-a clasat pe locul patru, apreciata pentru succesele de anul trecut, printre care lansarea primului magazin monobrand "Class Mob" - Natuzzi, pentru debutul in afacerile imobiliare si incercarile in domeniul constructiilor, dar si pentru implicarea sociala fie prin Fundatia "Renasterea" si in parteneriate cu UNICEF, fie alaturi de alte organizatii de gen, printre care Provita, Sheherezada sau Ovidiu Rom.

In top se mai afla Cristiana Copos, presedintele CA Ana Pan si director general al companiei Ana Co, precum si Monica Tatoiu, Monica Barladeanu sau Ana Maria Marinica.

Mihaela Radulescu a se afla pe locul 29 (cu 40,12 puncte) pentru campaniile umanitare derulate in anul 2007. In urma proiectelor pe care le-a initiat sau coordonat anul trecut, Mihaela Radulescu a reusit sa stranga sase milioane de euro destinati proiectelor umanitare.

In campania a carei beneficiara a fost Teodora, fetita Lianei Stanciu, diagnosticata cu cancer, Mihaela a strans in numai cateva zile 230.000 de euro.

Teo Trandafir, cea care in 2007 a renuntat la postul de director al postului Romantica transferandu-se la Prima TV, se situeaza pe pozitia 44, iar actrita Ana Maria Marinca, care a preluat rolul Otiliei din filmul "4,3,2" al regizorului Cristian Mungiu, ocupa locul 84, cu 32,25 de puncte. Partenera ei, actrita Laura Vasiliu, s-a clasat pe locul 92.

Surpriza topului poate fi considera Monica Barladeanu care s-a clasat printre ultimele zece, pe locul 94. Pe ultimul loc, 100, cu 27,7 puncte, s-a clasat make-up artistul Dana Argesan, cea care mai multi ani la rand a reprezentat compania L'Oreal la festivalul de Film de la Cannes.

Ianis Hagi tremură pentru un loc la Euro 2024: ”Este ceva ciudat la copilul ăsta”
Ianis Hagi tremură pentru un loc la Euro 2024: ”Este ceva ciudat la copilul ăsta”
Ianis Hagi a jucat în ambele meciuri amicale ale echipei naționale disputate în luna martie, dar nu a fost titular nici cu Irlanda de Nord (1-1), nici contra Columbiei (2-3), prezența sa la...
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
#top, #Femei, #succes, #Romania , #Mihaela Radulescu