Andreea Marin: Orb sa fii sa nu vezi ca lumea mondena s-a pitiponcizat - Interviu

Miercuri, 10 August 2011, ora 12:06
8325 citiri
Andreea Marin: Orb sa fii sa nu vezi ca lumea mondena s-a pitiponcizat - Interviu
Foto: acasa.ro

Andreea Marin Banica se numara printre personalitatile publice din Romania care cred ca lumea mondena s-a pitiponcizat din ce in ce mai mult. Ambasadorul UNICEFF a declarat pentru Ziare.com ca ar trebui sa fii orb ca sa nu observi acest lucru.

Fosta realizatoare a emisiunii "Surprize Surpize" a mai vorbit despre boala care a facut-o sa priveasca in alt mod viata, despre familia sa, dar si despre emisiunea sa preferata.

Cum v-ati hotarat sa vorbiti in presa despre problemele de sanatate pe care le-ati intampinat imediat dupa sarcina?

Cand mi se intampla ceva bun, mi se pare normal sa impartasesc si celorlalti, sa foloseasca informatia si altora, nu e prima data cand fac asta, doar ca e prima data cand se face atata zarva pentru ceva ce mie mi s-a parut firesc. Apoi, pe marginea unei informatii deloc alambicate - am avut o problema de sanatate ani de zile nediagnosticata, in sensul ca analizele erau bune, dar simptomele nu ma lasau sa cred ca sunt perfect sanatoasa, iar in urma ascultarii unei declaratii a Andreei Raducanu, am incercat, dupa Romania si Viena, sa cer un sfat medical si la Istanbul, iar acolo problema mi-a fost reperata imediat.

Am primit un tratament pe care il urmez, mai bine zis mi s-a indicat un mod de viata sanatos, incepand cu o alimentatie corecta, odihna, sport, o disciplina a vietii pe care nu o aveam, si in mai putin de o luna deja am vazut rezultate remarcabile. Asta e tot.

Nu am afirmat eu nicio clipa exagerarile pe care le-au construit altii in urma acestei informatii: cum ca as suferi de o boala misterioasa, de lupus, cancer sau alte inventii. Nici nu mi-am inchipuit ca se va ajunge atat de departe. Ceea ce nu inseamna ca trebuie, de acum inainte, sa devin absurda si, daca mi se intampla ceva bun, sa tin strans secretul si sa nu impartasesc si altora ceea ce le-ar putea face si lor bine. Daca te lasi manipulata in felul acesta, ajungi sa dansezi cum iti canta altii, ori eu nu sunt deloc un om slab. Imi pasa de parerea celor din jur, dar am cap pe umeri si judec, nu ma las condusa de altii.

Atata timp cat eu nu fac rau nimanui, ba chiar dimpotriva, nu am niciun motiv sa ma las pusa la pamant de interpretarile vadit rauvoitoare ale altora.

Ce le-ati sfatui pe mamicile care trec prin momente dificile? De asemenea, ce sfat le-ati putea oferi sotilor lor, pentru ca, exact cum ati spus si dumneavoastra, unui barbat ii este foarte greu in astfel de situatii?

Pentru mamici si chiar si pentru tatici, dar si pentru legatura lor cu copiii si lumea inconjuratoare, am o intreaga colectie de idei benefice si de fapte de impartasit, accesibile lor pe www.scoalamamelor.ro, unde peste 55.000 de mame din peste 90 de tari sunt acum inscrise si primesc gratuit indrumarile personalizate ale specialistilor nostri. Cine nu are Internet ne gaseste la 116111, apel gratuit din Romtelecom si Cosmote, 7 zile din 7, sau la centrele noastre din Bucuresti, Ploiesti si Cluj, deocamdata.

Andreea Marin Banica: Avem o familie mare si unita

Cine se ocupa de Violeta cat timp dumneavoastra sau sotul sunteti plecati?

Avem o familie mare si unita, intotdeauna cineva e "de serviciu", dar nu e cazul des, pentru ca avem grija in general sa nu lipsim in acelasi timp, rar se intampla, cam de 2 ori pe an, in vacantele noastre de cuplu, separate de cele cu copiii.

Va place sa gatiti? Daca da, care este mancarea pe care va place sa o

preparati?

Imi place, doar ca nu prea am timp, muncesc cam 12 ore pe zi, pana noaptea tarziu, am si orele mele impreuna cu familia, asa ca am noroc sa am ajutor la bucatarie. Dar imi place si sa gatesc din cand in cand, pentru familia mea, pentru prieteni. Am invatat in ultima vreme sa gatesc mult mai sanatos, pentru ca de acasa, din Moldova, mostenirea era una "grea" : mancaruri consistente, deopotriva gustoase, dar si "periculoase" pentru silueta.

Andreea Marin: Sotul m-a luat de mana si m-a dus la psihiatru

Cum se impart sarcinile in familia dumneavoastra?

Cred ca asa cum e firesc in orice familie: fiecare cu ce se pricepe mai bine.

Care a fost cel mai emotionant moment pe care l-ati trait in calitate de ambasador UNICEF?

Momentele in care am simtit ca vieti aflate la limita supravietuirii sunt salvate.

Va este dor de "Surprize Surprize"? Ati vrea sa reluati emisiunea?

Imi e dor de acei ani, dar nu traiesc din amintiri, nu sunt genul de om care sa sufere din nostalgie, ci dimpotriva, am nevoie mereu de alte provocari.

Emisiunea preferata a Andreei Marin Banica: Dansez pentru tine

Si daca tot vorbim de emisiuni, care este preferata dumneavoastra?

Din Romania, "Dansez pentru tine", fireste. Si, intr-un alt registru, Profesionistii, precum si cateva emisiuni sau documentare extrem de interesante de pe TVR 2 sau TVR Cultural, indeosebi. Iar pentru ca sunt pasionata de filmul documentar, urmaresc mai mult canalele specializate in aceasta directie.

Sa trecem de la emisiuni la vedete. Care este vedeta dumneavoastra preferata?

Nu vreau sa dezavantajez pe nimeni, asa ca va voi raspunde cu un nume care nu e din televiziunea din Romania: Larry King.

Multi artisti cred ca aceasta lume mondena s-a "pitiponcizat" foarte mult. Sunteti de acord cu acest lucru?

Sigur ca da. Orb sa fii sa nu vezi asta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Andreea Marin Banica boala, #Andreea Marin Banica familie , #Stefan Banica