Andreea Paul, banuita de plagiat: Sunt mandra de teza de doctorat, nu am emotii!

Duminica, 01 Iulie 2012, ora 16:48
6372 citiri
Andreea Paul, banuita de plagiat: Sunt mandra de teza de doctorat, nu am emotii!
Foto: Facebook

Dupa ce mai multi membri ai Guvernului Ponta au fost acuzati de plagiat, in frunte chiar cu premierul, au inceput sa apara "ponturi" cum ca si in Opozitie se practica "copy-paste-ul".

Printre cei vizati se numara noul vicepresedinte al PDL, Andreea Paul (fosta Vass), insa aceasta a precizat ca poate fi controlata cat de minutios doresc acuzatorii, pentru ca nu a plagiat niciodata.

"Eu va spun foarte ferm. Teza de doctorat la care am lucrat sapte ani este foarte bine documentata, este bine punctata si sunt mandra de ea (...) Nu am plagiat, nu am emotii. Nu am plagiat pentru ca sunt citatele corect facute in josul paginii. Stiu ca aceasta lucrare este mult lucrata si are elemente de originalitate (...)

In cazul domnului Ponta, plagiatul a fost dovedit. In cazul meu, nu. (...) Sa nu faceti greseala sa comparati o lucrare a mea cu o lucrare a mea pentru ca eu am publicat multe lucrari", a declarat Andreea Paul Vass, duminica dupa-amiaza, la Antena 3.

"Am abordat o tema dificila, dar la studiile de caz am descoperit pentru prima data un cartel care functiona pe piata romaneasca a insulinei. Consiliul Concurentei s-a autosesizat imediat ce am publicat acel articol pe prima pagina a unui ziar si s-au luat masurile aferente.

Sunt foarte mandra de aceasta lucrare, este puternic muncita, serios elaborata si regret nespus ca se apeleaza la diversiuni pentru a se acoperi un plagiat pe care premierul l-a savarsit si vrea sa il faca ascuns. Daca citeati lucrarea, ati fi vazut ca am citat corect fiecare sursa si nu exista greseli in ea. Imi doresc ca o comisie de etica sa verifice lucrarea, pentru ca nu am nimic de ascuns", a adaugat Andreea Paul Vass.

"Si mama, sora si sotul meu au fost acuzati pe nedrept

Dupa intrerventia la Antena 3, Andreea Paul Vass a iesit in fata jurnalistilor prezenti in fata sediului PDL din Aleea Modrogan si a reiterat ca teza ei de doctorat nu este un plagiat si ca este scrisa de "propria ei persoana".

"Teza mea de doctorat este scrisa de propria mea persoana. Teza mea de doctorat nu este un plagiat. (...) Numai persoanele care au ceva de spus in viata politica din Romania sunt atacate. Dupa ce am refuzat Ministerul Economiei, mama mea a fost acuzata pe nedrept. Si sora mea si sotul meu au fost acuzati pe nedrept. Ce s-ar fi intamplat daca ar fi avut, intr-adevar, contracte cu statul, asa cum s-a spus?", a explicat noul vicepresedinte al PDL, care a pus aceste acuzatii si pe seama recentei numiri in functie, printre fruntasii democrat-liberalilor.

"Ghilimele nu prea se folosesc in economie daca se parafrazeaza, insa trebuie citat autorul. (...) Nu am nicio emotie sa-mi supun teza de doctorat controlului unei comisii. Imi doresc ca o comisie sa-mi verifice lucrarea la fel cum a facut si in cazul lui Victor Ponta, in cazul caruia s-a demonstrat vadit ca a plagiat", a mai spus fostul consilier personal al lui Emil Boc de pe vremea cand era premier.

Pop: Consiliul de Etica sa se autosesizeze!

In opinia fostului ministru interimar al Educatiei, Liviu Pop, Consiliul de Etica trebuie sa se autosesizeze in acest caz.

"Consiliul de Etica trebuie sa se autosesieze in acest caz. (...) Cred ca domnul Blaga are si dansul o problema cu teza de doctorat si cred ca mai multi din PDL au o problema cu plagiatul", a declarat Pop, la Antena 3.

La randul lui, rectorul Universitatii Politehnica Bucuresti, Mihnea Costoiu, a subliniat ca exista un singur organism abilitat de lege care sa poata sa stabileasca daca a fost sau nu plagiat si acela este Consiliul de Etica din subordinea Ministerului de Educatie.

"Consiliul National de Atestare a Diplomelor valideaza titlurile de doctor, valideaza concursurile pentru ocuparea posturilor de conferentiar si profesor, dar si acele teze pentru profesorii care pot sa conduca doctorate. In paralel, Consiliul de Etica este organismul in masura sa stabileasca autenticitatea unei lucrari", a adaugat Mihnea Costoiu.

Plagiatul Andreei Paul, semnalat de... un cititor al Jurnalului National

Andreea Paul Vass este banuita ca si-a plagiat teza de doctorat dupa o sesizare pe care un cititor al Jurnalului National a facut-o catre redactie.

Mai exact, acesta a semnalat ca in lucrarea ei de doctorat exista pasaje ample asemanatoare pana la identitate cu fragmente din lucrari ce n-au fost indicate in bibliografie.

"Un cititor al Jurnalului National, pasionat de economie, la o privire superficiala si fara a dispune de un soft specializat, a semnalat in lucrarea ei de doctorat pasaje ample asemanatoare pana la identitate cu fragmente din lucrari ce n-au fost indicate in bibliografie. Cu alte cuvinte, cititorul ne-a semnalat suspiciuni de plagiat, recomandand o lectura aprofundata a lucrarii de doctorat, prin lupa specialistilor si cu instrumente de comparare adecvate", a spus Victor Ciutacu, redactorul sef al Jurnalului National, in cadrul aceleiasi emisiuni de la la Antena 3.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Andreea Paul Vass plagiat, #plagiat doctorat Andreea Paul Vass , #economie