Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Andreea Paul: Romania, pe locul 112 in lume la discriminarea de gen

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 23:56
2288 citiri
Andreea Paul: Romania, pe locul 112 in lume la discriminarea de gen
Foto: Arhiva

Andreea Paul, doctor in economie si fost consilier economic al primului-ministru, a declarat, miercuri, la lansarea cartii "Cariera - substantiv feminin", ca in raportul discriminarii de gen, Romania se aseaza "gratios" pe locul 112 in lume din cele 134 de tari analizate.

"A invoca succesele la feminin, cariere de succes la feminin, pe care le poti aduna intr-o carte este exact ca si cum ai uda un pom pentru a creste o padure. Nu e suficient daca veti spune: 'Pai, se poate! Daca eu am reusit inseamna ca se poate in Romania si ca exista egalitate de sanse in Romania'. Si va inselati amarnic ca aici nu e vorba despre dumneavoastra", s-a adresat Andreea Paul femeilor prezente la lansarea cartii.

Kovesi: Orice femeie procuror poate fi procuror general

Economista a precizat ca este vorba despre corecta reprezentare de gen a tuturor, in interesul cetatenilor si al cetatenelor: "Nu e vorba despre cateva cazuri singulare. Cum sa continuam? Pentru ca e intrebarea fundamentala, va propun sa continuam cu un mesaj croit in jurul economiei si politicii la feminin in care sa transmitem mesajul studiilor de profil - si putem construi Turnul Eiffel cu ele - prin care se spune clar: o companie privata care a reusit sa rezolve problema echilibrului de gen in topul managementului respectivei companii are o medie a profitului cu 56% mai mare".

Fostul consilier al lui Emil Boc pe vremea cand era premier a precizat ca natiunile lumii care au reusit sa rezolve problema echilibrului de gen in randul decidentilor publici au cel mai ridicat indice al dezvoltarii.

"Adica, in termeni populari, au cea mai ridicata bunastare din lume. Atunci s-ar putea sa-i facem sa inteleaga pe cei care decid si care sunt din pacate exclusiv de gen masculin ca e nevoie si de ele. Ca o natiune este exact ca si o familie, exista un el si o ea ca acea familie sa evolueze bine.

Exact la fel e si in cazul unei natiuni. Si exista aceasta cursa globala, exista un val al feminismului - nu-mi place sa-l numesc asa - este un val al respectarii principiului egalitatii de sanse intre cetateni si cetatene, in randul natiunii de rand. Or, din pacate, in raportul discriminarii de gen, Romania se aseaza 'gratios' pe locul 112 in lume din 134 de tari analizate. Si cel mai prost intre toate cele patru subcategorii - economie, social, educatie si politica - cel mai prost stam in zona politicii", a afirmat Andreea Paul.

Adriana Saftoiu: Carierea mea de succes se datoreaza lui Traian Basescu

Cartea "Cariera - substantiv feminin" prezinta povestile de succes a 32 de femei care au reusit sa imbine cariera cu viata profesionala: Adriana Saftoiu - fost purtator de cuvant la Guvern si Presedintie si fost deputat, Uca Marinescu - prima romanca in Antarctica si prima femeie din Romania care a ajuns la ambii Poli, Laura Codruta Kovesi - prima femeia care a ocupa functia de procuror general al Romaniei, Aurelia Visinescu - cel mai cunoscut oenolog femeie, Aida Catana - consilier fonduri europene, Andreea Paul - doctor in economie si fost consilier economic al primului ministru, Magda Matache - director executiv al Romani Criss si cea mai cunoscuta militanta pentru drepturile femeilor rrome, Doina Baciu - directorul ICI si cea mai cunoscuta femeie din domeniul informaticii care a inovat acest domeniu in Romania sunt doar cateva dintre femeile care isi spun povestea in carte si care au participat la conferinta si dezbaterea organizate in Bucuresti.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Andreea Paul discriminare gen Romania, #Andreea Paul cariera substantiv feminin, #Andreea Paul economist , #stiri Andreea Paul