Andreea Paul, despre noile masuri economice: Avem guvernul "ziua si beleaua"

Marti, 09 Aprilie 2013, ora 22:15
2892 citiri
Andreea Paul, despre noile masuri economice: Avem guvernul "ziua si beleaua"
Foto: Facebook/Andreea Paul

Prim-vicepresedintele PDL Andreea Paul sustine ca recentele decizii economice ale Guvernului Ponta sunt luate pentru a "acoperi incompetenta propriei sale echipe". "Avem guvernul 'ziua si beleaua'", a declarat liderul PDL.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca are de gand sa perceapa o "taxa de solidaritate" de la bugetarii cu salarii mai mari de 1.000 de euro. PDL nu priveste cu ochi buni aceasta deciziei.

"Taxa pe solidaritate se adauga la un foarte lung sir de actiuni care nu fac decat sa probeze incompetenta echipei pe care o conduce premierul Victor Ponta. Au introdus peste 20 de taxe noi si au majorat impozitele, au accelerat calendarul de crestere a preturilor la energie, au decalat cu luni bune cresterea accizelor la bunurile de consum", a declarat Andreea Paul pentru Ziare.com.

Ponta: Vreau o taxa de solidaritate de 10% pentru bugetarii cu peste 1.000 de euro

"La toate acestea se adauga o noua hotarare guvernamentala ce va avea ca efect o noua majorare a energiei electrice la nivelul populatiei", a adaugat liderul PDL, facand referire la ordonanta guvernamentala prin care Transelectrica este obligata sa preia energie electrica cu prioritate de la complexurile energetice Oltenia din Targu Jiu si Hunedoara din Deva.

"Cum decizia guvernamentala obliga Transelectrica sa preia energie electrica cu prioritate exact de la cele mai scumpe centralele termoelectrice,furnizorii de energie electrica vor creste pretul pentru a-si acoperi costurile suplimentare. Efectul se va resimti imediat in cresterea facturii la energie electrica a populatiei.

Ponta propune facturi mai mari la energie electrica pentru populatie ca sa acopere incompetenta propriei sale echipe. Mai grav este ca au bagat-o pe sub masa, nu au dezbatut-o public, nu au avertizat piata si cetatenii de introducerea unei asemenea hotarari, asa cum ii obliga legea, la transparenta", a mai spus Andreea Paul.

Costul energiei va creste, dupa ce Guvernul a decis sa favorizeze termocentralele

Ea a subliniat ca toate aceste cresteri de preturi au loc in contextul in care veniturile romanilor nu au crescut deloc de cand USL a ajuns la guvernare.

"Ultimul salariu mediu net pe care l-au obtinut romanii in ultima luna de guvernare PDL, aprilie 2012, a fost de 1.553 de lei, identic cu ultimul salariu mediu net oficial prezentat de Institutul National de Statistica. Tot 1.553 de lei dupa 11 luni de guvernare USL, nici un leu in plus la salariul mediu", a punctat prim-vicepresedintele PDL.

"Avem guvernul 'ziua si beleaua'. Nu trece o zi fara ca acest guvern USL sa nu mai faca o belea", a concluzionat apoi Andreea Paul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Andreea Paul taxa solidaritate, #Andreea Paul ordonante Guvern, #Andreea Paul cresteri preturi , #guvern