Andreea Paul: Femeile se lovesc de "plafonul de sticla" in cariera. O lege ar ajuta?

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 10:46
1865 citiri
Andreea Paul: Femeile se lovesc de "plafonul de sticla" in cariera. O lege ar ajuta?

O lege care sa oblige companiile sa numeasca mai multe femei in conducere taie dependenta ascensiunii unei femei de vointa unor diriguitori, in marea majoritate barbati, a declarat Andreea Paul, consilier de stat pe probleme economice al primului ministru, pentru Business24.

Comentand propunerea Comisiei Europene de a impune statelor membre UE cote obligatorii de reprezentare a femeilor in conducerea companiilor, Andreea Paul considera utila o astfel de lege pentru mediul de stat, insa mai putin benefica pentru mediul privat care are capacitatea de a se "autocorecta".

Potrivit consilierului, Norvegia este singurul stat din Europa care a introdus o cota minimala obligatorie nu doar in randul reprezentantilor politici, ci si in randul top managementului privat. Ratiunea de la care s-a pornit a fost schimbarea mentalitatii desidentilor comunitari, atat de ordin economic cat si de ordin social.

"Studiile relevante realizate de Goldman Sachs sau McKinsey, care au analizat un numar mare de companii din lume, au aratat ca acele companii care au un echilibru relativ in companie intre femei si barbati obtin in medie un profit cu 56% mai mare", a declarat Andreea Paul.

Femeile din tarile UE, platite cu 18% mai putin decat barbatii

Andreea Paul este de parere ca argumentul social tine de faptul ca exista asa numitul plafon de sticla care impiedica ascensiunea unei femei intr-o companie privata. Acest ultim argument se impleteste cu un altul legat de salarizare si anume ca, in medie, femeile sunt platite cu 18% mai putin decat barbatii in UE.

Romania sta insa mai bine la acest capitol, diferenta intre numarul de femei care ocupa functii de conducere si cel al barbatilor fiind la jumatate fata de alte media europeana.

Citeste mai multe despre Vass: Femeile se lovesc de "plafonul de sticla" in cariera. O lege ar ajuta? pe Business24.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#cote reprezentare femei companii, #Andreea Vass femei manager, #Andreea Vass leadership feminim , #stiri Andreea Paul