Andreea Paul: Salariile sefilor de companii nu scad la comanda politica a lui Ponta

Miercuri, 24 Aprilie 2013, ora 09:35
2727 citiri
Andreea Paul: Salariile sefilor de companii nu scad la comanda politica a lui Ponta
Foto: www.andreeapaul.ro

Dupa ce Victor Ponta a criticat, marti, directorii de la companiile de stat din domeniul energetic, pentru ca au salarii prea mari in raport cu performantele, deputatul PDL Andreea Paul sustine ca acestea nu pot sa scada la "comanda politica a premierului".

Ea a adaugat ca acestea pot sa scada doar daca reprezentantii statului in consiliul de administratie voteaza in acest sens.

"Daca ei decid, in noua structura pe care astazi (marti - n.red.) am audiat-o, sa isi diminueze salariile, da. Dar nicidecum pentru ca vrea Victor Ponta. La fel e valabil in companiile de stat unde statul este actionar minoritar si unde nu poate sa faca aproape nimic din acest punct de vedere.

Acolo unde companiile sunt majoritar de stat, atunci daca reprezentantii statului in consiliul de administratie voteaza in sensul diminuari salariilor, ele se pot diminua, dar nicidecum la comanda politica a premierului", a declarat Andreea Vass la Digi 24.

Cat castiga directorii din companiile de stat: pana la 18.000 de lei pe luna, in domeniul energetic

Ea a recunoscut, totusi, ca aceste salarii sunt mari.

"Da, sunt mari, insa cand Guvernul vine si spune ca vrea sa diminueze aceste salarii, aplica, de fapt, o politica a diversiunii desantate. De ce nu vine premierul Victor Ponta sa anunte ca a reusit sa diminueze aceste salarii si ca a facut o suma X economii la buget? Si am sa va si raspund. Pentru ca ei nu pot sa umble la salariile lor, pentru ca ei se autofinanteaza din contributiile actorilor de pe piata", a declarat Andreea Paul.

In sedinta de guvern de marti, premierul Victor Ponta a mentionat faptul ca sefii din companiile de stat au salarii foarte mari, insa de multe ori nu sunt justificate.

"Eu nu zic ca nu trebuie sa fie platiti bine, dar poate vedem de ce trebuie sa fie platiti mii de directori cu salariile astea. E o paine foarte alba la stat, dar poate au si performante", a precizat Ponta dupa ce presa a scris despre faptul ca directorii din companiile de stat din domeniul energeticcastiga pana pana la 18.000 de lei pe luna.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Andreea Paul salarii comanda premier, #Andreea Paul salarii companii stat, #salarii companii stat, #salarii mari bugetari , #stiri Andreea Paul