Revine Andreea Raicu la TV? "Ma simt agresata, manipulata!" Interviu

Miercuri, 22 Iulie 2015, ora 08:24
7430 citiri
Revine Andreea Raicu la TV? "Ma simt agresata, manipulata!" Interviu
Foto: Facebook/Andreea Raicu

Andreea Raicu a ales sa ia o pauza de la micul ecran dupa 14 ani de lucrat in Prima TV si mult mai multi petrecuti in televiziune.

De ce a luat aceasta decizie, dar si la ce proiecte lucreaza in prezent ne-a spus Andreea intr-un interviu acordat Ziare.com.

Am mai vorbit cu fosta prezentatoare de televiziune despre calatoriile sale prin toata lumea, dar si despre calitatea emisiunilor TV din prezent. De asemenea, Andreea ne-a dezvaluit si daca are sau nu de gand sa revina in televiziune.

Cum arata o zi din viata Andreei Raicu dupa peste 14 ani petrecuti in Prima TV si chiar mai multi in televiziune?

Viata mea a fost intotdeauna una activa, iar activitatea mea nu s-a rezumat niciodata doar la munca in televiziune, am dezvoltat in paralel o multime de alte proiecte. Pot sa ma declar norocoasa si fericita ca in fiecare zi fac lucruri noi si nicio zi nu seamana cu cealalta. De cand am luat decizia sa plec din Prima TV, atentia mea s-a concentrat asupra platformei andreearaicu.ro, motiv pentru care imi petrec cea mai mare parte din timp la birou.

Pe langa munca pe care o desfasor la site alaturi de echipa mea, ma ocup de colectia de haine Andreea Raicu. E un proiect foarte important pentru mine si pentru ca este de abia la inceput o mare parte din energia mea merge in directia asta, de la partea creativa pana la productia in sine a hainelor, care se realizeaza in atelierul pe care l-am deschis in urma cu jumatate de an.

Am un program incarcat, dar intotdeauna imi fac timp si pentru mine si lucrurile care ma incarca: merg la sala, fac yoga, inot, ma vad cu prietenii, calatoresc, stau cu familia. Toate acestea ma ajuta sa imi mentin echilibrul, care este extrem de important pentru mine.

In ce alte proiecte sunteti implicata?

De aproximativ un an de zile am inceput sa interactionez direct cu membrele comunitatii andreearaicu.ro printr-o serie de conferinte motivationale in care povestesc cititoarelor despre experientele care mi-au transformat viata.

In acelasi timp, tin si un workshop in carul DallesGo despre Mindfulness. O alta parte importanta din timpul meu o aloc actiunilor umanitare si de voluntariat atat in calitate de Ambasador al Solidaritatii Internationale si in alte proiecte personale sau alaturi de Organizatia Salvati Copiii. Zilele mele sunt extrem de pline, dar fac lucruri care imi aduc multa bucurie in fiecare zi.

V-ati transformat blogul intr-o revista. Este vorba despre o afacere sau mai mult un hobby?

Pe blog scriu de foarte multi ani, este o modalitate prin care interactionez direct cu publicul meu, cu oamenii interesati de stilul meu de viata si de ceea ce sunt eu, dincolo de ce vad la televizor sau in interviuri. In urma cu aproape patru ani, am lansat site-ul andreearaicu.ro, care este de fapt o platforma multimedia destinata femeilor moderne ce-si doresc sa gaseasca un echilibru in viata lor.

Ma bucur ca pot sa inspir oamenii sa nu mai traiasca dupa repere false de fericire, impuse de societate si de asteptarile celor din jur, repere dupa care si eu am trait timp de multi ani. Acum imi doresc sa-i ajut si pe altii sa schimbe aceste lucruri asa cum am facut-o si eu.

Ma bucur ca, desi are doar patru ani, comunitatea andreearaicu.ro a crescut extrem de repede si frumos, are peste 800.000 de membre care se identifica cu stilul de viata pe care il promovez si sunt dispuse sa iasa din zona de confort.

Una dintre cele mai frumoase aprecieri am primit-o in acest an, cand andreearaicu.ro a concurat cu site-uri din Romania care au peste zece ani de activitate si a castigat premiul pentru "Cel mai bun site pentru femei". Acest premiu se datoreaza faptului ca promovam autenticitatea si insuflam curaj si incredere oamenilor ca sa-si traiasca viata in functie de valorile lor, nu de asteptarile societatii sau ale celor din jur.

Andreea Raicu pleaca de la Prima TV dupa 14 ani - afla motivul

Ati primit oferte sa va reintoarceti in televiziune?

Motivul pentru care in urma cu sase luni am incetat colaborarea cu postul de televiziune Prima TV a fost acela ca politica de programe a postului nu mai coincidea cu ceea ce-mi doresc eu sa fac. Pentru mine a aparea la televizor nu mai reprezinta o miza. Este mult mai important sa ma implic in proiecte de calitate, care ma provoaca constant si cu ajutorul carora pot sa aduc ceva frumos in viata oamenilor. Plecarea de la Prima TV a adus cu ea multe oferte, dar niciuna nu a coincis cu lucrurile pe care imi doresc sa le fac.

Va vedeti vreodata la pupitrul unui talk-show politic?

Viata mi-a oferit de multe ori surprize si mi-a aratat ca de cele mai multe ori planurile lui Dumnezeu sunt mult mai frumoase si mai potrivite decat obiectivele pe care eu mi le fixez. In acest moment, pot sa-ti spun ca-mi place foarte mult ceea ce fac si ca nu ma vad prezentand un astfel de show, dar repet, este vorba de un raspuns la timpul prezent care reflecta ceea ce simt in acest moment.

Cum ati defini in cateva cuvinte experienta de atatia ani din televiziune?

Cariera in televiziune m-a ajutat sa evoluez, sa ma formez ca om si sa ma descopar. Multe emisiuni au fost realizate in regim live, lucru ce a presupus multa concentrare si atentie acordata lucrurilor pana in cele mai mici detalii. Mai mult decat atat, la acest tip de emisiuni si nu numai, este foarte important modul in care comunici si te coordonezi cu o echipa intreaga de oameni din productie. Aceste experiente m-au ajutat in colaborarea cu echipa care lucreaza la platforma.

In toti acesti ani am cautat sa fac lucruri noi, diferite emisiuni solicitante din multe puncte de vedere, care m-au provocat si m-au determinat sa traiesc numeroase transformari la nivel personal.

Cum vi se par tinerele prezentatoare care ajung pe sticla?

In ultima vreme trebuie sa recunosc ca nu m-am mai uitat la televizor si din acest motiv nu pot sa comentez munca pe care nu o urmaresc. Tot ce pot sa spun este ca-mi doresc foarte mult ca nivelul si calitatea oamenilor care apar la televizor, nu numai al prezentatorilor, sa nu scada. Pana la urma televiziunea, dincolo de partea ei de divertisment, are un rol de informare.

Andreea Raicu: Am facut pace cu singuratatea

Unul dintre motivele pentru care am renuntat sa ma mai uit la televizor este tocmai acela ca in mod constant se promoveaza nonvalorile, se bate moneda pe scandaluri care nu intereseaza, de fapt, pe nimeni, se comenteaza vietile oamenilor intr-un mod inutil, pana in cele mai mici amanunte. Pe langa toate astea, la foarte multe posturi de televiziune transpar interesele patronajului: publicul este manipulat intr-un mod pe care nu-l vad la posturile internationale de televiziune.

In loc sa vedem emisiuni care sa ne destinda sau sa ne aduca informatii in plus, asistam la show-uri lipsite de substanta a caror calitate este foarte slaba.

Cum vedeti televiziunea prin ochii unui telespectator?

De cele mai multe ori cand se intampla sa fiu in preajma unui televizor deschis, ma simt agresata, manipulata si bombardata cu lucruri fara calitate sau valoare. Singurele emisiuni la care pot spune ca ma uit ocazional cu placere sunt "Romanii au talent" si "Vocea Romaniei". Imi aduc aminte de televiziunea de calitate cu care eram obisnuita. Si sunt bucuroasa ca si ratingurile lor sunt foarte bune, ceea ce ma face sa cred ca publicul chiar isi doreste lucruri de calitate. Sper din suflet intr-o revenire a emisiunilor de calitate.

Ati lansat multe colectii de haine si bijuterii. Care este accesoriul care va defineste?

Imi plac mult accesoriile, acesta este si unul dintre motivele pentru care am ales sa lansez o linie de bijuterii. Printre preferatele mele sunt pandantivele din colectia Serendipity al caror design a pornit de la niste simboluri prezente in jurul nostru: cerc, hamsa, inger, fluture sau elefant.

Pentru mine este foarte important ca toate colectiile pe care le creez sa fie practice si versatile, dar in acelasi timp sa ma reprezinte.

Andreea Raicu, despre ce ar schimba in societatea actuala: Cu tristete observ zilnic...

Aveti vreo bijuterie de suflet pe care o purtati cu mare drag?

Nu ma atasez de accesorii sau de lucruri materiale in general. Imi place sa-mi aleg accesoriile si sa le variez in functie de sezon sau de starea de spirit pe care o am. Accesoriile pe care le pot purta in mod uzual sunt minimaliste si care imi reprezinta stilul de viata.

Ati calatorit foarte mult. In ce locuri nu ati ajuns, dar vreti sa puneti piciorul?

Ador sa calatoresc! Dupa parerea mea, calatoriile sunt cele mai pretioase lucruri pe care banii le pot cumpara. Iubesc sa merg in locuri noi in care am ocazia sa cunosc civilizatii si mentalitati inedite. Sunt foarte multe locuri pe care imi doresc sa le vizitez. Chiar am o lista foarte lunga in care se regasesc Japonia, Africa de Sud, Tanzania, Peru...

Ati accepta sa participati la o emisiune de genul "Sunt celebru, scoate-ma de aici" sau "Ferma Vedetelor"? Si Prima TV anunta la un moment dat un proiect solicitant, "Utopia".

Cred ca acest gen de emisiuni sunt destinate oamenilor care vor sa experimenteze si au si timpul necesar pentru a face acest lucru. Viata mea este plina de proiecte noi pe care le aleg in functie de prioritati. In acest moment, acest gen de emisiune nu se afla pe lista mea.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Andreea Raicu proiecte, #Andreea Raicu interviu, #Andreea Raicu televiziune , #Prima