Chiliman si Moisescu cer 10 modificari ale statutului PNL

Duminica, 17 Februarie 2013, ora 14:02
4097 citiri
Chiliman si Moisescu cer 10 modificari ale statutului PNL
Foto: B1 Tv

Primarul liberal al sectorului 1, Andrei Chiliman, si fostul vicepresedinte PNL Vlad Moisescu au prezentat, duminica, o lista cu 10 reforme pe care le doresc in interiorul partidului - amendamente la statutul PNL.

Printre cele mai importante dintre acestea se numara alegerile interne in PNL pentru desemnarea prezidentiabilului, propunere facuta initial de Calin Popescu Tariceanu, stabiliarea candidatilor la alegerile locale de catre filialele partidului, precum si respectarea unor criterii de integritate pentru liberalii care ocupa functii guvernamentale.

Edilul sectorului 1 a afirmat ca alternativa la aceste modificari o reprezinta "subordonarea totala a partidului fata de interesele unei singure persoane".

"Principiile care stau la baza propunerilor noastre sunt urmatoarele: un partid politic puternic si sanatos este organizat in acord cu valorile democratiei si justitiei", a declarat duminica Andrei Chiliman, care considera ca viitorul statut al partidului trebuie sa cuprinda o serie de exigente ale alegatorilor de dreapta din Romania.

La randul sau, Vlad Moisescu a citit cele 10 propuneri facute prin amendamentele la statutul PNL - reforme in PNL, afirmand ca statutul actual confera putere doar presedintelui partidului.

Astfel, cei doi liberali au cerut ca desemnarea candidatului PNL la alegerile prezidentiale sa fie aprobat de catre toti membrii partidului, dar si limitarea numarului de mandate ale presedintelui PNL la doua.

Totodata, liberalii vor transferul integral al atributiilor de desemnare a candidatilor PNL la alegerile locale catre structurile teritoriale, precum si alegerea tuturor membrilor Biroului Permanent National prin vot uninominal, dar si a secretarului general al PNL de catre Congresul partidului.

In legatura cu filialele teritoriale ale PNL, Moisescu si Chiliman au cerut "eliminarea abuzului de putere exercitat de organismele de conducere centrala" asupra acestora.

Liberalii vor criterii de integritate mai dure pentru ministrii proveniti din partid care au probleme cu justitia, dar si statuarea expresa a Curtii de Onoare si Arbitraj si acces liber la justitia interna pentru oricare membru PNL.

Nu in ultimul rand, Andrei Chiliman si Vlad Moisescu vor eliminarea controlului exercitat de presedintele partidului asupra componentei organizatorice a partidului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Chiliman Moisescu modificari statut PNL, #Chiliman Moisescu reforme PNL, #Moisescu alegeri PNL prezidentiabil, #Moisescu criterii integritate liberali , #Crin Antonescu