Chiliman ramane in PNL, dar isi da demisia din conducere

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 18:08
4109 citiri
Chiliman ramane in PNL, dar isi da demisia din conducere
Foto: B1TV

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a anuntat, marti, ca ramane PNL, dupa ce a fost inlaturat saptamana trecuta de la conducerea filialei Bucuresti, dar isi da demisia de onoare din Biroul Politic Central al PNL.

Intr-o scurta declaratie de presa, primarul sectorului 1 a subliniat, inca o data, ca nu este de acord cu conducerea partidului si chiar i-a recomandat presedintelui Crin Antonescu sa-l citeasca pe Ionel Bratianu, cu care s-a sfatuit "prin lectura, nu prin spiritism".

In plus, Andrei Chiliman a precizat ca a luat decizia de a-si da demisia din Biroul Politic Central al PNL, unde a ocupat functia de vicepresedinte, dupa ce s-a sfatuit cu Radu Campeanu, Mircea Ionescu Quintus si Calin Popescu Tariceanu.

"Am fost ales pe lista propusa de presedintele PNL, in 2010, si atata vreme cat dumnealui a incetat sa aiba incredere in mine, am datoria sa demisionez din echipa dumnealui", a spus Chiliman, adaugand ca ramane membru al PNL, calitate de care va fi mandru cat va trai.

Ziare.com v-a prezentat declaratiile primarului Chiliman in format LIVE TEXT

- Va urez un Hristos a Inviat! si sa nu va pierdeti speranta.

- In ultima saptamana am fost pus in fata unor decizii grele, pentru care mi-am luat timpul ca aliat. In deciziile acestea au contat foarte mult parerile bucurestenilor, majoritatea din sectorul 1, au contat sfaturile unor oameni pe care ii pretuiesc foarte mult si in care cred. Este vorba despre Radu Campeanu, Mircea Ionescu Quintus si Calin Popescu Tariceanu.

- Tututor celor care m-au sfatuit, tin sa le multumesc. Prima decizie pe care am luat-o se refera la fisa postului pe care il ocup de opt ani, acela de administrator al celor mai dezvoltate comunitati din Romania. Consider ca inainte de a fi dator cu explicatii sefului de partid, sunt dator sa ma supun judecatii cetatenilor care m-au investit cu increderea lor.

- Sunt dator sa finalizez proiectul de reabilitare termica a blocurilor, pe care il facem fara costuri pentru proprietari. Sunt dator sa fac tot ce depinde de mine pentru a elimina smecheria care ii afecteaza pe cetateni, in viata de zi cu zi.

- Ii anunt pe bucuretenii va voi candida la primarie in continuare.(...)Intentia mea de a demisiona din partid a fost reactia fireasca a oricarui om de buna credinta care s-a vazut cu munca sa aruncata la gunoi.

- Anunt public ca nu mai astept explicatii si nu am contestat decizia partidului de saptamana trecuta. Ii asigur pe toti cei care sunt detractorii mei ca nu-mi doresc cu orice pret functii politice, care oricum sunt trecatoare.

- Daca ajungi la concluzia ca nu poti, ai datoria sa pleci, cu onoare si demnitate. Cu aceasta convingere ferma, imi dau demisia de onoare din Biroul Politic Central al PNL.

- Am fost ales pe lista propusa de presedintele PNL, in 2010, si atata vreme cat dumnealui a incetat sa aiba incredere in mine, am datoria sa demisionez din echipa dumnealui.

- Raman membru al PNL, calitate de care voi fi mandru cat voi trai. Nu-mi negociez principiile si convingerile. Raman la datorie, dupa ce m-am consultat cu cei trei presedinti de onoare ai PNL, dar si cu sotia mea. M-am consultat si cu Ionel Bratianu, cu care m-am consultat, nu prin spiritism, ci prin lectura. O lectura pe care i-o recomand si presedintelui Crin Antonescu.

- Va multumesc.

Decizia vine la finalul unei saptamani agitate pentru liberali, marcata de schimburi dure de replici intre Crin Antonescu si Andrei Chiliman, din care nu au lipsit inclusiv interventiile in premiera ale seniorilor PNL, Radu Campeanu si Mircea Ionescu Quintus.

Saptamana trecuta a debutat cu decizia surprinzatoare a conducerii PNL de a-l inlocui, la propunerea lui Crin Antonescu, pe seful filialei Bucuresti cu Eugen Nicolaescu, deputat de Calarasi.

Chiliman, schimbat din fruntea PNL Bucuresti, la propunerea lui Antonescu

Votul a fost majoritar in favoarea demiterii lui Chiliman, putini fiind cei care s-au opus. Printre ei, senatorul Varujan Vosganian si deputatul Ludovic Orban.

Orban: Minti infierbantate l-au schimbat pe Chiliman cu un presedinte surogat

Oficial, liderii PNL au explicat ca batalia pentru Bucuresti este grea si Chiliman trebuie sa se concentreze pe castigarea unui nou mandat la sectorul 1. Neoficial, in presa au aparut diverse informatii potrivit carora intre Antonescu si Chiliman ar exista tensiuni vechi, personale.

Eugen Nicolaescu explica schimbarea lui Chiliman si anunta ce urmeaza - Interviu Ziare.com

Profund nemultumit, in conditiile in care filiala PNL Bucuresti are un scor de 34% in sondaje, unul dintre cele mai mari ale partidului, Andrei Chiliman a cerut explicatii publice si a amenintat cu demisia. Luni seara, Andrei Chiliman a tinut o conferinta de presa in care l-a atacat dur pe "George Crin Laurentiu Antonescu" si a anuntat ca va decide daca demisioneaza sau nu din partidul in care s-a inscris in primele zile de dupa Revolutie dupa ce se va consulta cu Quintus, Campeanu si Tariceanu.

"In politica, in viata in general, castiga cei care joaca sah, nu poker!", i-a transmis Chiliman lui Antonescu, dand de inteles ca speculatiile aparute in presa potrivit carora liderul PNL ar fi un impatimit al jocului de noroc ar fi fondate.

Chiliman anunta ca se gandeste la demisie si il ataca pe Antonescu

"Si la sah exista un ceas, stie domnul Chiliman!", i-a replicat dupa cateva ore Crin Antonescu pe postul public de televiziune, dandu-i un ultimatum de 2-3 zile acestuia in care sa decida daca mai ramane in PNL sau USL trebuie sa gaseasca un alt candidat pentru primaria sectorului 1.

Chiliman a facut ce a spus, in timp ce Antonescu a dat un pas inapoi.

Rand pe rand Radu Campeanu, Mircea Ionescu Quintus si Calin Popescu Tariceanu si-au exprimat sustinerea pentru Andrei Chiliman si i-au cerut acestuia sa nu demisioneze din partid.

Radu Campeanu: Antonescu a facut o greseala sa se ia dupa altii, in cazul Chiliman

Ionescu Quintus: Plecarea lui Chiliman, o greseala si un prejudiciu pentru PNL

In aceste conditii, Crin Antonescu a indulcit tonul amenintator. El a declarat joi ca primarul sectorului 1 nu are niciun motiv sa plece din partid, exprimandu-si speranta ca acest lucru nu se va intampla.

In schimb, el a avertizat ca o decizie cum este cea a preluarii filialei Bucuresti de catre Eugen Nicolaescu, odata luata in forurile de conducere, nu se mai schimba si nu se mai mediaza "nici cu domnul Quintus, nici cu domnul Campeanu, nici cu Ionel Bratianu, daca ar aparea prin spiritism".

Intre timp, Andrei Chiliman a continuat sa isi atace seful de partid, si pe blog si in public, intr-un mod neasteptat de dur pentru PNL, partid in care nimeni nu mai face acest lucru de luni de zile.

Chiliman: Astept aceasta explicatie, dar nu tin neaparat sa o dobandesc

"Cred ca s-a uitat in momentul de fata despre revolutia bunului simt. Poate ca ar trebui sa facem ceva ca sa se reintoarca, si cat mai repede. Eu o sa iau o decizie in ceea ce ma priveste imediat dupa Paste si in momentul respectiv voi vedea ce fac.

Dar personal cred ca politica romaneasca, partidele romanesti au astazi nevoie mai mult ca oricand de bun simt in interiorul lor", a completat liberalul intr-o emisiune la B1TV, criticandu-l pe cel care a uitat ca trebuie sa fie in slujba cetatenilor, devenind "un mic Stalin".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Chiliman demisie PNL, #Chiliman demisie Antonescu PNL, #Chiliman declaratie presa demisie , #demisie PNL
Comentarii