Andrei Chiliman si lotul din dosarul sau scapa de arest

Joi, 25 Iunie 2015, ora 15:32
3719 citiri
Andrei Chiliman si lotul din dosarul sau scapa de arest
Foto: Arhiva Ziare.com

Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Ioana Costescu si Ion Brad raman cu masura controlului judiciar, dupa ce ICCJ a respins, joi, contestatia DNA, in dosarul privind atribuirea preferentiala de lucrari unor firme de la care acestia ar fi primit "comisioane" de 10% din valoarea contractelor incheiate.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au mentinut astfel decizia luata in 19 iunie, respingand atat cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de arestare preventiva a lui Chiliman, Moisescu, Costescu si Brad, cat si cererea acestora de revocare a masurii preventive.

Suspect din dosarul Chiliman, despre acuzatii: Inventii! Fratii Grimm ar fi invidiosi pe DNA

Decizia este definitiva, astfel ca cei patru vor fi cercetati sub control judiciar. Fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu si consiliera personala a lui Andrei Chiliman, Ioana Costescu, sunt acuzati de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de influenta, iar primarul suspendat Andrei Chiliman si consilierul local al Sectorului 1 Ion Brad, de constituirea a unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta.

Miercuri, dupa judecarea contestatiei, Chilimna, Moisescu, Costescu si Brad au fost la DNA Ploiesti, pentru a duce documentele cerute de anchetatori, dupa ce a fost pus sechestru pe bunurile lor.

Moisescu si Chiliman, la DNA - li s-a pus sechestru pe averi: E o copilarie, o sa vedeti

Procurorii DNA Ploiesti au pus sechestru pana la concurenta sumei de trei miliarde de lei pe bunuri ale lui Andrei Chiliman si ale celorlalti trei suspecti.

In privinta documentului gasit de catre procurori la perchezitia domiciliara facuta la locuinta lui, Vlad Moisescu a spus ca acel document nu are nicio legatura cu Primaria Sectorului 1.

Acesta a declarat ca suma de 670 de milioane de euro care apare in actul de imprumut dintre soacra si sotia sa nu este cea reala si ca in acel document este vorba despre "o eroare materiala de denominare" facuta de "cel care a intocmit actul".

Prejudiciul record in dosarul lui Chiliman: 670 de milioane de euro (surse)

Andrei Chiliman declara atunci ca i-a fost pus sechestru "pe declaratia de avere". Primarul suspendat al Sectorului 1 a contestat decizia, dosarul urmand sa fie judecat vineri la ICCJ.

Chiliman contesta in instanta sechestrul pus pe averea sa

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Andrei Chiliman control judiciar, #Andrei Chiliman DNA, #Andrei Chiliman scapa arest , #DNA