Dosarul Chiliman: Edilul risca suspendarea din PNL si de la primarie

Vineri, 19 Iunie 2015, ora 17:54
3307 citiri
Dosarul Chiliman: Edilul risca suspendarea din PNL si de la primarie
Foto: Digi24

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat vineri, la Sibiu, ca Andrei Chiliman, daca va fi arestat, va fi suspendat din functie, conform statutului. De asemenea, primarul Sectorului 1 va fi suspendat de prefect, daca va fi arestat preventiv.

"Nu e o fericire sa vorbesc in general, despre cazuri de suspiciuni de cazuri de coruptie. (...) Beneficiaza de aceeasi prezumtie de nevinovatie, dar statutul nostru este foarte clar, in conditiile in care un membru din conducerea Partidului National Liberal este retinut sau in stare de arest, si inteleg ca astazi va merge la Inalta Curte de Casatie si Justitie, primarul sectorului 1, pentru a se solicita un mandat de arestare, daca nu ma insel, pe 29 de zile, atunci va fi suspendat din functie. Statutul este acelasi pentru toata lumea si ma bucur ca am luat aceasta decizie. (...) Se va aplica dispozitia statutara", a afirmat Alina Gorghiu, intr-o conferinta de presa.

Primarul Sectorului 1 Andrei Chiliman, retinut de DNA

Cazul Chiliman: DNA a mai retinut inca doua persoane, inclusiv Vlad Moisescu

Intrebata de un jurnalist daca Andrei Chiliman nu a depus la partid o cerere de autosuspendare, Alina Gorghiu a spus ca nu stie, dar ca nu exclude o asemenea varianta.

"Nu stiu sa va spun. Sunt convinsa ca se va gandi daca va dori sa faca acest lucru in viitorul imediat apropiat. Evenimentele s-au succedat destul de repede. (...) Nu exclud o asemenea varianta", a declarat Alina Gorghiu.

Ea a recunoscut ca situatia lui Andrei Chiliman afecteaza imaginea liberalilor.

"Regret ca asistam la genul acesta de cazuri care din pacate afecteaza imaginea Partidului National Liberal si sper sa fie din ce in ce mai putine", a spus Alina Gorghiu.

Potrivit acesteia, liberalii "nu se opun justitiei".

Dosarul Chiliman: Mita rulata prin televiziuni, stenograme cu Moisescu si Sebastian Ghita. Apare si numele lui Tariceanu

Pe de alta parte, prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, a declarat ca nu a luat la cunostinta de o demisie din functie a edilului sectorului 1.

"Demisia este un act unilateral de vointa, nu are nicio legatura cu institutia (...) Eu nu am o comunicare decat institutionala, nu am luat la cunostinta de asa ceva, pana in acest moment", a raspuns Petrovan, intrebat de jurnalisti daca a luat la cunostinta de vreo demisie din functie a primarului Chiliman.

In alta ordine de idei, prefectul Capitalei a precizat ca decizia suspendarii se ia in conditiile in care se dispune masura arestarii preventive.

"Prefectul, doar in masura in care instanta incunostiinteaza Institutia Prefectului, constata ca fiind intrunite de drept conditiile suspendarii", a mentionat Petrovan.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost retinut, joi seara, pentru constituire de grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta in forma continuata.

De ce a fost retinut primarul Andrei Chiliman

Andrei Chiliman a fost prezentat vineri Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Chiliman suspendat PNL, #Chiliman suspendat primarie, #Chiliman arestat DNA , #DNA