Chiliman: Antonescu sa demisioneze pentru esecul USL. Tariceanu e un liberal autentic - Interviu

Joi, 27 Februarie 2014, ora 15:56
5428 citiri
Chiliman: Antonescu sa demisioneze pentru esecul USL. Tariceanu e un liberal autentic - Interviu
Foto: Arhiva

Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, considera ca decizia lui Crin Antonescu de a scoate PNL de la guvernare reprezinta un "teatru ieftin" prin care liderul PNL incearca sa scape de raspundere.

Fost membru al PNL timp de 23 de ani, Andrei Chiliman a fost exclus din PNL pentru ca a criticat deciziile lui Crin Antonescu care transformau PNL intr-un partid de stanga, adversar declarat al statului de drept, si a fondat Initiativa Romania Liberala.

Intr-un scurt interviu acordat Ziare.com in contextul ruperii USL si demisiei lui Calin Popescu Tariceanu din partid, Andrei Chiliman spune ca il intelege pe acesta in plan personal, dar subliniaza ca in plan politic nu e "adeptul niciunei aliante nationale conjuncturale".

Cum comentati iesirea PNL de la guvernare? Ce parere aveti despre argumentele invocate de Crin Antonescu si despre insistenta cu care a sustinut numirea lui Klaus Iohannis in functia de vicepremier?

Manevre politicianiste ieftine, care insulta inteligenta oricarui om cu bun-simt din tara asta. Antonescu incearca sa scape de raspunderea unei guvernari in care PNL, sub conducerea sa, a avut o prestatie profund antiliberala.

A crescut fiscalitatea, sufoca mediul privat, a sustinut toate initiativele menite sa afecteze activitatea Justitiei...

Pana sa se ascunda in spatele lui Iohannis, Crin Antonescu trebuie sa explice de ce a numit in functii ministeriale personaje cu grave probleme penale. El i-a numit pe Fenechiu sau Chitoiu ministri, el i-a facut vicepresedinti ai partidului, nu eu sau altcineva.

Antonescu, si nu eu, a bagat partidul in alianta cu PSD, el trebuie sa explice de ce a facut-o si, eventual, sa-si ceara scuze ca a facut-o.

In orice tara libera si normala din lumea asta, un lider politic care constata esecul unui proiect politic in care a investit tot ce are trebuie sa plece acasa. Din pacate, Romania nu este inca o tara normala, iar Crin Antonescu continua sa ne polueze spatiul public cu teatrul sau ieftin.

Tariceanu isi face partid: Candidez si la presedintie, sigur il inving pe Antonescu

Cum vi se par actiunile intreprinse de Calin Popescu Tariceanu in ultimele doua zile? Partidul pe care il va forma, PRL, militeaza, printre altele, pentru mentinerea apropierii de PSD. Sustineti acest lucru? Va veti alatura lui Calin Popescu Tariceanu?

In plan uman, il inteleg pe Calin Tariceanu, stiu cat de mult tine la PNL, stiu cat de greu ii este sa vada cum partidul evolueaza haotic, ca un fluture in jurul becului. In plan politic, nu sunt adeptul niciunei aliante nationale conjuncturale.

Dreapta trebuie sa ramana dreapta, iar stanga trebuie sa ramana stanga. Ii dau dreptate lui Calin Tariceanu intr-o singura privinta: Romania are nevoie de un guvern stabil si eficient, nu de jonglerii politicianiste. Mai ales, in conjunctura economica in care se afla tara si, de asemenea, in situatia in care Ucraina se afla in pragul razboiului.

Considerati ca deciziile luate in aceasta saptamana de Crin Antonescu si Calin Popescu Tariceanu au avut la baza interesul PNL sau interese personale?

Deciziile lui Antonescu sunt luate intotdeauna avand la baza obsesia lui pentru putere, dorinta oarba de a ajunge presedintele Romaniei. De asta a facut USL, umar la umar cu Dan Voiculescu, de asta a spart USL.

In ceea ce-l priveste pe prietenul meu Calin Tariceanu, stiu un singur lucru: spre deosebire de Crin Antonescu, este un liberal autentic si ii pasa de PNL.

Tariceanu isi face partid - sedinta de urgenta la PNL

Victor Ponta e gata sa le ofere functii liberalilor care pleaca din PNL. Va asteptati la o ruptura a partidului? Cat de multi credeti ca vor fi cei care vor pleca?

Valoarea electorala a poker-ului politic jucat de Crin Antonescu va fi masurata si judecata dupa alegerile europarlamentare. Mai stam de vorba dupa acel moment...

Credeti ca PSD il va vota pe Calin Popescu Tariceanu la presedintia Romaniei? Vor accepta social-democratii sa nu aiba candidat propriu, ci sa aleaga intre doi reprezentati ai dreptei?

Pe Crin Antonescu, pesedistii l-au inghitit destul de usor, pentru ca, structural, Antonescu este un om de stanga. Un om care n-a muncit in viata lui si a trait doar din vorbe goale nu poate fi decat de stanga.

Cat despre deciziile PSD cu privire la Calin Tariceanu, va recomand sa-i intrebati pe Victor Ponta sau Liviu Dragnea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Chiliman Antonescu iesire guvernare, #Chiliman Tariceanu demisie PNL, #Chiliman rupere USL , #PNL Bucuresti