Teodor Atanasiu: Nu stiam despre cazul Chiliman. Nu vin sa se spovedeasca la partid

Joi, 18 Iunie 2015, ora 19:34
4115 citiri
Teodor Atanasiu: Nu stiam despre cazul Chiliman. Nu vin sa se spovedeasca la partid
Foto: Facebook/Andrei Chiliman

Prim-vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu, care coordoneaza si PNL Bucuresti, sustine ca nu stia de cazul primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, precizand ca presupusele probleme legale se afla cand persoanele implicate sunt chemate la DNA, intrucat acestea "nu vin sa se spovedeasca in partid".

Intrebat, joi, intr-o conferinta de presa, la Alba Iulia, ce parere are despre faptul ca Andrei Chiliman este acuzat de fapte de coruptie, Atanasiu a afirmat ca nu cunoaste cazul, insa cine nu respecta legea, indiferent de culoarea politica, trebuie sa suporte consecintele.

Primarul Chiliman, saltat de DNA direct de pe aeroport si urcat in duba

"Nu stiu cazul. Cred ca are foarte putina relevanta faptul ca intr-o activitate administrativa se intalneste si cu oameni de alta coloratura politica sau fara coloratura politica sau ca in anumite proiecte pe care primaria, care are o anumita culoare politica, poate sa atraga intr-un parteneriat si oameni de alta coloratura politica.

Nu asta este problema. Problema este ca toata lumea sa respecte legea in activitatea respectiva si atunci toate lucrurile sunt bune. In rest, cine nu respecta, indiferent de culoarea politica, trebuie sa suporte rigorile legii", a spus Atanasiu.

Intrebat daca Andrei Chiliman ar fi spus in partid despre faptul ca ar avea anumite probleme legale sau daca liderii PNL Bucuresti stiau ca edilul ar fi suspectat de posibile fapte de coruptie, Atanasiu a raspuns ca nu stia.

"Nu stiam (...) Sa stiti ca nu au obisnuinta sa vina sa ne anunte inainte, aflam cand sunt chemati. Nu vin sa se spovedeasca la partid", a afirmat Atanasiu.

Primarul Andrei Chiliman, in vizorul DNA: Trafic de influenta legat de cumnatul lui Ponta (Video)

Liberalul Andrei Chiliman este vizat de o ancheta a DNA Ploiesti, procurorii anticoruptie facand perchezitii, joi, la sediul Primariei, la locuinta edilului si la locuintele altor trei suspecti din acest dosar, printre care Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, si Ioana Costescu, acestia fiind cunoscuti ca apropiati ai edilului.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca primarul Sectorului 1 este suspectat de trafic de influenta si de alte fapte de coruptie in acelasi dosar in care este cercetat Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Numele comun din acest dosar, care face legatura intre cazul privind canalizarea de la Comarnic si activitatea Primariei Sectorului 1, este al omului de afaceri Gheorghe Boeru, audiat si retinut saptamana trecuta de DNA, alaturi de fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova Adrian Semcu.

Conform surselor citate, firma controlata de Boeru, Romair Consulting, ar fi avut contracte si cu Primaria Sectorului 1, pentru consultanta in activitati precum lucrari de asfaltare si anvelopari de blocuri. Angajati ai Primariei, inclusiv primarul, ar fi cerut 10% din valoarea acestor contracte.

Potrivit surselor judiciare, in acest dosar sunt suspectate, alaturi de primarul Chiliman, trei persoane cu putere de decizie in Primaria Sectorului 1.

Joi dupa-amiaza, Andrei Chiliman a fost adus la sediul DNA Ploiesti, unde este audiat.

Directia Nationala Anticoruptie a aratat, intr-un comunicat de presa, ca Serviciul Teritorial Ploiesti face cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind infractiuni asimilate celor de coruptie si infractiuni de coruptie comise in perioada 2006 - 2015, in cauza fiind facute sapte perchezitii in Bucuresti, dintre care una la sediul unei institutii publice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Andrei Chiliman DNA, #Andrei Chiliman coruptie, #Andrei Chiliman Iulian Hertanu , #PNL Bucuresti