Chiliman ii cere explicatii lui Chitoiu: Nu puneti interesul politicianist mai presus de interesul romanilor

Joi, 26 Iulie 2012, ora 17:40
4864 citiri
Chiliman ii cere explicatii lui Chitoiu: Nu puneti interesul politicianist mai presus de interesul romanilor

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, liberalul Andrei Chiliman, a trimis, joi, o scrisoare deschisa adresata presedintelui interimar al PNL Daniel Chitoiu, in care ii cere explicatii in legatura cu protocolul incheiat de liderii USL cu reprezentantii unor organizatii ale societatii civile, prin care s-ar decide desfiintarea unor institutii ca DNA, CCR sau ANI.

"Am luat act cu stupore de informatiile publicate in mass-media de astazi, 26 iulie 2012, conform carora dumneavoastra, in calitate de co-presedinte al USL, ati fi semnat un protocol prin care angajati PNL in sustinerea unui 'punct programatic de guvernare' ce prevede desfiintarea unor institutii democratice fundamentale ale statului roman, ori a unor institutii indispendabile sanatatii morale a societatii romanesti, precum Curtea Constitutionala, CNSAS, DNA sau ANI.

USL, de acord "in principiu" cu desfiintarea DNA, CCR, ANI si CNSAS - vezi documentul (Video)

Ca simplu membru al partidului pe care il conduceti cu titlul interimar consider ca ne datorati explicatii mie si sutelor de mii de liberali din Romania cu privire la autenticitatea acestui protocol si, mai ales, cu privire la eventuala angajare a Partidului National Liberal in sustinerea unor masuri care sunt in contradictie flagranta cu principiile, valorile si programele politice asumate de noi inca de la reinfiintare, din decembrie 1989. Aceste masuri sunt, mai grav, in contradictie flagranta cu valorile si principiile pe care Romania si le-a asumat atunci cand a ales drumul european al libertatii si al democratiei", isi incepe Chiliman scrisoarea deschisa, remisa Ziare.com.

Edilul ii cere lui Chitoiu sa raspunda, punctual, la cateva intrebari, cum ar fi daca a semnat sau nu documentul cu pricina sau daca s-a consultat cu cineva din PNL inainte de a o face.

In continuare, Chiliman atrage atentia, in virtutea calitatii sale "de membru al PNL din 28 decembrie 1989 si de om cu experienta de viata si politica ceva mai bogata" decat a lui Chitoiu, ca exista anumite principii si valori, atat generale, cat si care tin de statutul partidului, ce nu pot fi ignorate de nimeni.

Ponta, despre acordul de desfiintare a DNA: O intoxicare de campanie a PDL (Video)

"Principiile si valorile libertatii si ale democratiei, asumate si promovate de PNL, pentru care atat de multi romani si-au sacrificat vietile, nu se negociaza. Se afirma si se respecta! In orice situatie, fie ea si de razboi politic! Si, mai ales, indiferent de interesele politicianiste ale unora sau altora dintre noi!", spune liberaul.

Mai mult, el evidentiaza si ca sub conducerea lui Crin Antonescu s-au incalcat mai multe principii din statutul partidului, mai ales in luptele interne.

"Oricat ne-am obisnuit, in ultimii doi ani, sa fie incalcat Statutul Partidului National Liberal in rafuielile politicianiste cu indezirabilii din interior, ne este interzis sa facem acest lucru cand este in discutie responsabilitatea noastra fata de romani si fata de Romania! Va amintesc faptul ca, potrivit statutului nostru, toate deciziile care vizeaza politicile publice promovate de PNL, trebuie dezbatute si votate in Delegatia Permanenta a partidului", mai spune Chiliman.

Acesta alege ca formula de incheiere "cu profunda ingrijorare", exprimandu-si, insa, speranta ca niciunul dintre liderii PNL nu va "intrerpinde nicio actiune de natura sa pericliteze destinul european al Romaniei si nu veti pune interesul politicianist mai presus de interesele romanilor".

Reactia lui Andrei Chiliman vine dupa ce Consiliul National al Societatii Civile Romanesti (CNSC) a postat pe site-ul sau, joi, un document intitulat "Lista obiectivelor structurilor membre ale CNSC propuse viitoarei guvernari", care poarta pe prima pagina semnaturile liderilor USL.

Printre punctele adoptate prin acest protocol se gasesc desfiintarea unor institutii ca DNA, CCR, ANI sau CNSAS. Premierul Victor Ponta a dezmintit faptul ca ar fi convenit asemenea lucruri, afirmand ca este "o intoxicare tipica de campanie".

A.S.

Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
#Andrei Chiliman protocol USL, #Chiliman Chitoiu conducere PNL, #desfiintare CCR DNA Chiliman Chitoiu , #PNL