Chiliman: Liberalii cu mintea limpede sa nu cada in capcana bolsevica a lui Antonescu (Video)

Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 22:58
2710 citiri
Chiliman: Liberalii cu mintea limpede sa nu cada in capcana bolsevica a lui Antonescu (Video)

Andrei Chiliman a facut vineri un apel la colegii sai de partid care au "mintea limpede" sa nu se lase influentati de manipularile de factura bolsevica ale lui Crin Antonescu, deoarece un partid subordonat toanelor unui singur om este un partid care merge spre dezastru.

Chiliman le raspunde sefilor filialelor PNL din judetele vestice ca a luat act de acuzatiile pe care i le aduc, dar toate criticile sale la adresa lui Antonescu se refera la acte neangajate de forurile statutare.

"Luarile mele de pozitie vizeaza strict acte si declaratii politice ale lui Crin Antonescu, sau girate de Crin Antonescu, de natura sa angajeze Partidul National Liberal, dar care nu au fost aprobate de niciun for de conducere al Partidului National Liberal. Desfiintarea unor institutii fundamentale ale statului de drept din Romania, precum Curtea Constitutionala, Agentia Nationala de Integritate sau Departamentul National Anticoruptie, nu au fost aprobate ca politica de guvernare a partidului de niciun for de conducere.

Cu toate acestea, in luna iulie a anului trecut, interimarul Daniel Chitoiu angaja PNL, prin semnatura sa, la promovarea unei asemenea politici in vadita contradictie cu recomandarile Comisiei Europene.

Mai mult, in aceasta saptamana, domnii George Becali si Sorin Rosca Stanescu, "colegi" de-ai nostri, adusi in partid de Crin Antonescu, au reluat tema desfiintarii ANI, din postura de parlamentari ai unui partid aflat la guvernare, fara ca PNL, prin forurile sale abilitate, sa se fi pronuntat asupra unei asemenea politici in vadita condtradictie cu recomandarile Comisiei Europene", sustine Chiliman.

Liberalul precizeaza ca nici "declaratiile iresponsabile si vadit antioccidentale" ale lui Antonescu la adresa Departamentului de Stat al SUA si a Angelei Merkel nu au fost date cu aprobarea unui for statutar al partidului.

"Fac un apel la toti colegii mei din Partidul National Liberal sa nu se lase pacaliti de manipularile si diversiunile presedintelui actual al partidului, care, in cel mai pur stil bolsevic, incearca sa denatureze sensul actiunilor mele pentru a-si sustine acuzatia de "tradare".

Ii rog pe toti colegii mei din Partidul National Liberal, pe care ii cunosc ca oameni cu mintea limpede, cu valori, principii si bun-simt, sa nu cada in capcana pe care le-o intinde Crin Antonescu, prin tentativa de a pune semnul de egalitate intre persoana domniei sale si Partidul National Liberal.

Sunt convins ca si colegii mei stiu la fel de bine ca si mine ca un partid care se subordoneaza toanelor si intereselor unui singur om este condamnat la dezastru. Am, de aceea, toata increderea ca toti colegii liberali vor discerne intre ceea ce este bine pentru Crin Antonescu personal si ceea ce este bine pentru PNL si pentru Romania", conchide edilul liberal.

Liberalii din Vest il sustin pe Antonescu, cel "occidental"

Sefii filialelor PNL din Timis, Hunedoara, Caras-Severin si Arad au declarat intr-un comunicat remis vineri ca nu exista temei pentru acuzatiile pe care i le-a adus Chiliman lui Antonescu si ca edilul a fost "profund incorect fata de PNL" atunci cand l-a atacat pe seful partidului.

"Constatand persistenta domnului Andrei Chiliman, primar al Sectorului 1 Bucuresti, in declaratii publice extrem de grave la adresa presedintelui PNL, Crin Antonescu, si a orientarii actuale a Partidului National Liberal, noi, presedintii filialelor PNL din Regiunea Vest, facem urmatoarele precizari:

Nu exista niciun temei real ca cineva sa poata acuza presedintele Crin Antonescu, respectiv Partidul National Liberal sub conducerea sa, de conduita nedemocratica, anti-europeana, anti-americana, de nerespectarea statului de drept, de abatere de la linia traditionala de dreapta si centru-dreapta a partidului, respectiv de apropiere pro-orientala si de deviationism spre stanga.

Dimpotriva, in toate dezbaterile si deliberarile din forurile interne ale partidului, ca si in manifestarile din spatiul public, presedintele Crin Antonescu si PNL au dat dovada de consecventa in aderarea la valorile democratiei de tip occidental si implicarea activa in apararea acestora in Romania, in preocuparea pentru consolidarea pozitiei Romaniei in Uniunea Europeana si NATO si manifestarea sa demna alaturi de parteneri, respectiv in promovarea principiilor politice de dreapta si centru-dreapta", se arata in document.

Cei patru sefi locali ai PNL ii amintesc lui Chiliman ca toate deciziile pe care el le critica au fost aprobate de forurile statutare ale partidului.

"Toate deciziile pe care domnul Chiliman le imputa presedintelui Crin Antonescu au fost luate sau cel putin validate si sustinute de catre forurile statutare ale PNL, unele chiar la nivel de Congres. Noi, semnatarii acestui comunicat, alaturi de colegii nostri din forurile de decizie ale organizatiilor pe care le reprezentam, le-am asumat si le asumam in continuare.

De altfel, rezultatele obtinute de PNL in alegerile locale si in alegerile parlamentare, care au readus PNL in postura de partid de prim rang al Romaniei, arata incontestabil ca toate aceste decizii au fost corecte si benefice pentru partid. Implicarea PNL in suspendarea presedintelui Traian Basescu din luna iulie a anului trecut, mult hulita de catre domnul Chiliman, a fost nu un act impotriva ordinii si statului de drept din Romania, cum o califica primarul Chiliman, ci tocmai un demers democratic, constitutional, pentru salvarea ordinii si statului de drept, alterate de catre presedintele Traian Basescu", scriu liberalii.

Ei opineaza ca primarul sectorului 1 din Capitala se comporta "profund incorect" fata de partid.

"Noi, semnatarii acestui comunicat, militam pentru dreptul oricarui membru PNL la propriile perceptii si opinii cu privire la orice subiect. Acestea, insa, atunci cand sunt de natura sa aduca prejudicii partidului prin exprimarea in spatiul public, trebuie sustinute exclusiv in forurile interne ale partidului.

Domnul Chiliman ar fi avut si are aceasta posibilitate la nivelul organizatiei de sector din care face parte, al celei de municipiu Bucuresti sau la nivel national in Liga Alesilor Locali, in Delegatia Permanenta sau la Congres. Modul in care s-a exprimat in mod public este, in opinia noastra, profund incorect fata de PNL si il pozitioneaza pe domnul Chiliman alaturi de adversarii partidului", explica sefii PNL din Banat.

"Este evident ca perspectiva ca Romania sa il aiba in viitorul apropiat drept presedinte pe domnul Crin Antonescu, un liberal autentic, care ar milita pentru o Romanie integrata cu demnitate in Uniunea Europeana si NATO, nu este chiar visul tuturor fortelor politice din tara si din afara ei.

Asta, probabil, explica lupta disperata a unora pentru discreditarea presedintelui PNL si a Partidului National Liberal insusi. Din aceste motive, cerem colegilor nostri de partid incetarea imediata a oricarui atac nestatutar si incorect la adresa presedintelui Crin Antonescu si a Partidului National Liberal", se mai arata in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Andrei Chiliman capcana bolsevica Antonescu, #Chiliman Antonescu bolsevic , #PNL