Chiliman: Nu plec din PNL decat exclus, tradatorul e Antonescu

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 21:53
4314 citiri
Chiliman: Nu plec din PNL decat exclus, tradatorul e Antonescu
Foto: Arhiva

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a subliniat luni seara ca nu are de gand sa plece din PNL decat daca este exclus, acuzandu-l pe liderul Crin Antonescu de faptul ca incalca principiile statului de drept si ale liberalismului pentru a-si satisface niste interese personale si obsesia de a deveni presedinte.

"Singurele manifestari ce fac rau PNL au fost actiunile politice si declaratiile lui Crin Antonescu. Vorbesc de declaratiile sale populiste, fals nationaliste, impotriva Statelor Unite si Uniunii Europene.

Ca orice conducator fricos, s-a ascuns dupa poalele PNL-ului si ma acuza de tradare. Dar cine a tradat principiile statului de drept, principiile liberale? Chiliman sau cel care il acuza de tradare? El e tradatorul", a declarat edilul, intr-o interventie la B1 Tv.

Acesta a subliniat ca cei care s-au inscris in partid au facut-o pentru principiile statului de drept, identitatea liberala si pro-occidentala. "Ei sunt o masa tacuta astazi pentru ca nu au cuvantul. Eu, insa, nu tranzactionez principiile liberale cu nimeni, nu tranzactionez principiile statului de drept cu nimeni, dar vreau sa stiu de ce s-au semnat hartii care sa puna in pericol aceste principii", a continuat Chiliman.

Cel mai recent motiv al nemultumirii lui Chiliman este afirmatia liderului liberal, potrivit caruia acordul de coabitare dintre presedintele Basescu si prim-ministru Ponta este "caraghios".

"Este un act foarte serios si foarte responsabil. Este garantia stabilitatii politice si il indeparteaza pe dansul de fotoliul de presedinte al Romaniei. (...)

Tu, ca presedinte de partid, cand spui ca e caraghioasa stabilitatea politica, pai nu e vorba de ce s-a intamplat in vara, de acordul de coabitare, e vorba si de ce se va intampla de acum incolo", a mai spus Chiliman.

"Nu plec din PNL decat exclus"

Edilul a accentuat ca nu isi va da demisia din PNL. "Eu nu plec din PNL decat exclus, daca ma exclud e problema lor", a mentionat primarul Sectorului 1.

Acesta a atras atentia ca oamenii din actuala conducere a partidului nu rezoneaza cu parerea sa pentru ca fie le este teama sa nu fie exclusi, fie au interese personale.

"Eu ma lupt ca PNL sa revina pe linia traditionala, prin care respecta pricipiile statului de drept, libertate, pro-occidentalism. In actuala conducere a partidului nu sunt oameni care sa rezoneze cu ce spun eu. Au interese sau le e frica sa nu fie exclusi. Crin Antonescu ii manipuleaza, dar ei se lasa manipulati.

PNL nu mai e la nivelul de principii, ci de interese marunte individuale. La fel cum Crin Antonescu e in stare sa sacrifice principiile statului de drept pentru niste interese personale, liberalii ii suporta unele toane ale sale pentru a-si satisface si ei niste interese - o functie colea, o functie dincolo. Dar va veni momentul decontului, cand foarte multi dintre cei care astazi tac vor deveni foarte vocali", a incheiat edilul.

Anterior, acesta a acuzat, la Digi 24, ca liderul liberal vrea sa subordoneze partidul in functie de obsesiile sale.

"Este dovada unei gandiri politice de tip bolsevic. Cine nu e cu noi e impotriva noastra (...) E ca acea adunare intre doi lupi si o oaie care voteaza ce o sa manance la pranz. Singurele manifestari care nu fac bine partidului sunt actiunile politice ale lui Antonescu", a declarat Andrei Chiliman.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca le-a solicitat colegilor din conducerea partidului sa fie de acord cu organizarea unui congres extraordinar la care sa "se puna cartile pe masa" si sa se decida cine ramane in partid, el sau Andrei Chiliman si sustinatorii sai.

Antonescu a parasit sedinta BPC de luni cu putin timp inainte ca Biroul Politic Central sa voteze in unanimitate propunerile de excludere din partid a primarului din Baia Mare, Catalin Chereches, si a deputatului Octavian Bot, pentru a merge la prima sedinta a conducerii USL din acest an.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#Chiliman Antonescu PNL, #Antonescu exclude Chiliman, #Chiliman ataca Antonescu , #PNL