A.Chiliman: Elena Udrea vrea sa controleze tot Bucurestiul - TV Ziare.com

Marti, 03 Mai 2011, ora 17:19
2269 citiri
A.Chiliman: Elena Udrea vrea sa controleze tot Bucurestiul - TV Ziare.com
Foto: Ziare.com

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, o acuza pe Elena Udrea ca prin modificarile pe care le propune la Legea Capitalei doreste sa obtina controlul tuturor resurselor financiare ale Bucurestiului, fara sa tina cont de interesele locuitorilor Capitalei.

Invitat la TV Ziare.com, acesta a sustinut inca o data ideea ca prin cele 7 intrebari propuse in cadrul referendumului ce va fi organizat in curand in Bucuresti se "insulta" inteligenta bucurestenilor si se incearca sa li se fure dreptul de a-i alege si de a-i sanctiona pe primarii care nu isi fac treaba.

"Doamna Udrea doreste sa modifice actuala structura de functionare a Bucurestiului prin desfiintarea 'de facto' a sectoarelor ca unitati autonome si care lucreaza direct pe atributiile pe care le au in interesul cetatenilor, mutarea lor la Consiliul General si desfiintarea consiliilor de sectoare si desfiintarea primarilor alesi. (...) Se fura dreptul de a-si alege un primar, de a investi o persoana cu increderea lor. De asemenea, se desfiinteaza dreptul de a alege si dreptul de a-l sanctiona pe un primar care nu isi face treaba, prin nealegerea lui", a declarat Andrei Chiliman.

Edilul sectorului 1 a mai explicat ca miza reala a referendumului este "controlul tuturor resurselor financiare de catre o majoritate din consiliu, conjuncturala, care sa controleze banii in interesul unei mafii politico-economice".

Andrei Chiliman a mai avertizat ca, daca referendumul va avea succes, consilierii "vor executa ordine de la cei care ii controleaza, de la doamna Udrea, si nu vor mai face ce vor cei care i-au numit acolo".

"Se reduc atributiile primariilor de sector, s-ar putea ca anumite structuri tehnice sa ramana, dar vor executa ordine venite de la Consiliul general", a mai sustinut Andrei Chiliman.

Elena Udrea si PD-L vor sa controleze tot bugetul Capitalei

Intrebat cum va reusi Elena Udrea, sau PD-L, sa preia fraiele Capitalei, in conditiile in care in toate sondajele USL si Sorin Oprescu sunt cotati cu peste 60% sanse de castig in 2012, liderul PNL Bucuresti a explicat: "Ei spera ca prin jocuri de culise, asa cum au facut si in Parlament, cu transfugi(...)prin jocuri politice, cumparand oameni de la alte partide, facand partide anexa. Asa spera sa faca si in Capitala".

"Intentia reala a Elenei Udrea si a PD-L este sa controleze tot bugetul pe Bucuresti. Acesta este si motivul pentru care se fac doar modificari de fatada", a mai spus Andrei Chiliman.

"Daca bucurestenii raspund favorabil intentiilor dansei, ea poate sa isi promoveze intentiile(...) Dar ii considera fraieri pe bucuresteni si face o mare greseala, se pot apara singuri", s-a aratat increzator Andrei Chiliman.

Acesta a respins acuzatiile referitoare la declansarea unui atac la adresa Elenei Udrea. "Noi nu am atacat-o pe Elena Udrea, ci intentia de a pune mana pe bugetul de 2,5 miliarde de euro anual al Bucurestiului. Acest proiect de lege l-am atacat", a subliniat el.

Cele 7 intrebari sunt jignitoare la adresa bucurestenilor

In privinta celor 7 intrebari de la referendum, acesta a spus ca ele au fost propuse de majoritatea PD-L si ca ele sunt jignitoare la adresa inteligentei bucurestenilor.

"Era nevoie de doua intrebari cel mult: 1. Sunteti de acord cu centralizarea activitatii sectoarelo catre CGMB si 2. Sunteti de acord ca CGMB sa desemneze primarii sectoarelor?", a declarat primarul sectorului 1, precizand totodata ca referendumul este legal, deoarece s-au parcurs toti pasii necesari, dar si ca este posibil ca pana la urma sa se faca o modificare si sa se reduca din intrebari.

Intrebat de ce nu este folosit acest prilej pentru a fi consultati bucurestenii cu privire la rezolvarea problemei cainilor vagabonzi, Andrei Chiliman a spus ca aceasta ar fi putut fi rezolvata demult, daca CGMB si-ar fi dat interesul. "Referendumul nu trebuie sa se axeze pe intrebari care nu au legatura cu Legea Bucurestiului", a explicat el.

Sorin Oprescu este doar unul dintre posibilii candidati USL la Primaria Capitalei

Pe de alta parte, intrebat ce contine protocolul USL semnat fara prea mare valva cu liderul PSD Bucuresti Marian Vanghelie, liderul PNL Bucuresti a raspuns ca este exact cel de la nivel national, prin urmare nu era necesar sa fie dat publicitatii.

"Sper sa castigam, noi cei de la USL alegerile in 2012 si cred ca daca vom castiga vom putea sa impunem descentralizarea catre sectoare", a mai declarat Andrei Chiliman, precizand totodata ca Sorin Oprescu este doar unul dintre posibilii candidati ai USL la fotoliul de primar general, nominalizarea urmand sa se faca in baza unor sondaje de opinie, asa cum este prevazut in protocolul USL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Andrei Chiliman Udrea referendum, #Chiliman legea Capitalei, #Chiliman Udrea legea capitalei , #primar